Gyelmis Lukács : Csendélet narancsokkal


220.000 HUF 599.86 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 03.
Termékkód: 1113884
Megtekintések: 188
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

festmenyesek (477)   
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban4 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.18%
Utolsó belépés: Ma, 10:05
Regisztráció: 2012. november 27.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Téma:csendélet
Eredetiség:eredeti

FK1794

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-----------------------------------------------------------------------
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.

Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.

A kép mérete: 60 x 80,5
Készült: Olaj, Vászon
A kép Gyelmis Lukács (1899, 1979, Szabadka, Budapest) alkotása.
Jelezve Jobbra lent "Gyelmis L."
A festmény jó állapotban van. Keret: Ép
A festmény hátoldalán az "MKA" bírálati lapja látható.

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Festő. 1924-1926 között a budapesti Képzőművészeti Főiskolán Rudnay Gyula tanítványa volt, majd 1929-1930-ban a firenzei Academia di Belle Artin képezte magát. A főiskola után a bükki művésztelepen alkotott. Firenzei tanulmányai után egy évtizeden át élt Olaszországban és számos gyűjteményes tárlatot rendezett. 1936-ban a XX. Velencei Biennálén négy festménnyel mutatkozott be. Hazatérése után az újvidéki művésztelepen dolgozott, 1945-től Budapesten élt. Plasztikus hatású, a fény és árnyék ellentétére épülő tájképekkel és figurális kompozíciókkal aratott számottevő sikert. 1945 után szerepelt minden jelentősebb nemzeti tárlaton. 1942-ben Újvidék város nagy ezüstérmével tüntették ki, 1963-ban pedig az olaszországi Palestrinában oklevelet kapott. Munkái helyet kaptak a pécsi Janus pannonius Múzeumban és a szabadkai Városi Múzeumban. (MÉ, SzT-KMMP, Ladányi József adatközlése nyomán)

Magyar festők és grafikusok adattára
A Képzőművészeti Főiskolán Rudnay Gyula és Firenzében Galileo Chini volt a mestere. Tíz évig élt Olaszországban, ahol Milánó, Brescia, Genova, Trento, Velence, Mantua és Roverto kiállításain vett részt. 1926 óta állít ki. Hosszú olaszországi tartózkodása után telepedett meg újra hazánkban. Korábbi munkásságáról semmit sem tudunk. Erőteljes aktokat, markáns tanulmányfejeket és csöndéleteket festett, amiket ismerünk tőle. Formaalakítását hatalmas plasztikai erő jellemzi, amellyel az ábrázolt tárgyakat nagy fölületekben látó modora egységes fény- és árnyékelosztásra, a színek, a formák, vonalak finomságának összhangba hozására, színei világítóerejének kiaknázására törekszik. 1942-ben Újvidéki város ezüstérmével tüntették ki. 1963-ban az olaszországi Palestrinában oklevelet nyert. - Irod.: P. Sz. T.: Művész életrajzok. Bp. 1985.

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Festő. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán Rudnay Gyula tanítványa volt, majd Firenzében, az Academia di Belle Arti-n képezte magát. Egy évtizeden át élt Olaszországban és számos gyűjteményes kiállítást rendezett. 1936-ban a XX. Velencei Biennálén négy képpel mutatkozott be. Főként erőteljesen formált hegyi tájaival aratott sikert. 1945 után szerepelt minden jelentősebb nemzeti bemutatón pasztózusan festett tájképeivel és figurális kompozícióival. 1942-ben Újvidék városa ezüstérmével tüntették ki. 1963-ban az olaszországi Palestrinában oklevelet kapott. (MÉ, SzT-KMMP)

Művészeti lexikon I-IV.
Festő. A Képzőművészeti Főiskolán 1924-26 között Rudnay Gyula tanítványa volt, majd Firenzében az Accademia di Belle Artin képezte tovább magát. Egy évtizeden át élt Itáliában és számos gyűjt. kiállítást rendezett. Különösen erőteljesen formált hegyi tájaival aratott sikert. A felszabadulás után részt vett minden jelentősebb nemzeti kiállításon pasztózusan festett tájképeivel és figurális kompozícióival.

Művész életrajzok kortárs magyar képzőművészek
Művészeti tanulmányait Budapesten és Firenzében végezte, itthoni mestere Rudnay Gyula volt. 1929-1939 között Olaszországban élt, ahol több önálló kiállítást rendezett. A felszabadulás után főként csoportkiállításokon jelentkezik. 1942-ben Újvidék város ezüstérmével tüntették ki, 1963-ban az olaszországi Palestrinában oklevelet nyert. - Művészete a franciás impresszionizmus és az olasz novecentro klasszicizmusának sajátos ötvözete. Foltszerűen felrakott, a fény és árnyhatások ellentéteire épített színkultúrája erőteljes, plasztikus hatást kölcsönöz képeinek. Előszeretettel festi a budai várnegyed műemlékeit.

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - házhozszállítás6800 HUF
PostaPont4800 HUF

Mások ezeket keresték még