Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

MARKÓ KÁROLY ANTIK 170 cm TÁJ FESTMÉNY, szignált OLAJFESTMÉNY KÜLÖNLEGESSÉG


Most olcsóbb!

A leárazás október 18. 11:42-ig tart.

1.290.000,- HUF
1.096.500 HUF 4,227.65 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: Tegnap, 16:03
Termékkód: 1565955
Megtekintések: 6
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai
 

Exkluzivcenter (107)  
BUDAPEST

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 98.21%
Utolsó belépés: Tegnap, 22:56
Regisztráció: 2010. november 08.
Termék leírásaSzállítási és fizetési információk
Téma:tájkép
Technika:olaj
Kor:1970 - 1989
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:nagy (80 cm-től)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti

MARKÓ KÁROLY: DIANA A VADÁSZATON - AZ 1833-mas EREDETI FESTMÉNY ALAPJÁN KÉSZÜLT MONUMENTÁLIS OLAJFESTMÉNY, fantasztikus táj ábrázolással, részletgazdag kidolgozással. A kompozíció festőművésze részlethűen megőrizte az eredeti festményt, a műalkotást látva a művészi élmény szemünk láttára jelenik meg.

Aranyozott keretben, kiváló állapotban megőrizve, igényes vevőnek. Méretei különösen kiemelkedők és ritkák, keretébe foglalva kb. 170*118 cm!

Ez a gyönyörű műalkotás olajfestmény és nem nyomat, Nagy Lajos 1983 festőművész aláírással.

A Nemzeti Galériában őrzött kép gyönyörű festmény másolata vásznon, antikolt arany fa keretben, mely ékes dísze lehet az Ön étkezőjének, nappalijának, stb. (A fotókon látható dekoráció nem része a hirdetésnek.)

ÉRDEMES MEGTEKINTENI EGYÉB ELADÓ TERMÉKEIMET IS, SZÁMOS RITKASÁGBÓL VÁLOGATHAT.

MARKÓ Károly, id.
(1791, Lőcse - 1869, Villa Appeggi, Italia)
Diana a vadászaton (Vadász-nimfák)

Az eredeti festmény készült 1833, olaj, fa.
Magyar Nemzeti Galéria, Budapest

A klasszikus akadémiai tanítások kötelező háromsíkú tájkompozíciója, mely szinte minden Markó-képet meghatároz, a művész római korszakának ezen a jellegzetes alkotásán is érvényesül, de valamivel oldottabban, mint máskor. Az árnyékos előtér épp csak jelzésszerűen van jelen és kétoldalt át is vezet a középtérbe. Így a jobb- és baloldali sötétebb tömegek mintegy körbeölelik a számtalan érdekes látnivalót kínáló közép- és hátteret. A vadászat római istennőjét, az íját feszítő Dianát körbefogó nimfák és a vadászkutyák pillantása és gesztusai mind a menekülő jobboldalai szavas felé irányulnak. De a szélre került dinamikus mozgás sem borítja fel az egyensúlyt, hiszen balra meg egy vadászkürtjét fújó nimfa zárja le a kompozíciót. A középtengelytől balra került életképi csoportozatot a jobboldali hatalmas fák tagolt sziluettű, milliónyi falevélből összetevődő, gazdag lombkoronái ellenpontozzák.

A levegő perspektívát kitűnően ismerő Markó egyre halványodó színekkel jelenítette meg a párába vesző háttér festői motívumait: a csupán nagy tömegeiben értelmezhető jellegzetes itáliai hegyi városkát, a magas hegyeket, végül az égbolttal érintkező tengert. Bár a lombozatot és ágakat szokott módján most is aprólékosan jelenítette meg, a többi részletet alárendelte az egységesen kezelt, gondosan megszerkesztett tájkompozíciónak. Az Itáliában működő német klasszicista festőkkel, például az általa is jól ismert J. A. Koch-hal ellentétben a magyar mesternél nem érzünk heroizmust, hűvös távolságtartást, vagy keménységet. A külön-külön tanulmányozott természeti részletek szerves összképét, romantikusan telített tájélményt nyújtanak.

ÉRTÉKES TÖBBI KOLLEKCIÓMAT IS ÉRDEMES VÉGIGNÉZNI!

Az Ön által megfigyelt műtárgyaim (festmények, arany-ezüst bankjegy, érem és más kollekciók, luxus női-férfi karórák, szobrok, stb.) kedvezményes ára, 10-40 %-os leárazása hamarosan végetér. Komoly vételi szándéknál nem érdemes tétovázni és kivárni, mert amíg nem kerül érvényes vásárlás a hirdetett tételre, KIKERÜLHET A KÍNÁLATBÓL!Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási információk

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvétel  ·Budapest
Postázás

Postázási díjak

Magyarország15000 HUF


Google+