Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

1594-es CARAVAGGIO: VALÓDI OLAJFESTMÉNY, MESTERMŰ EREDETI ANTIK FESTMÉNYRŐL, LÁTVÁNYOS SZÉP FESTMÉNY

Caravaggio 1571-1610: A gyümölcskosarat tartó fiú

219.000 HUF 735.12 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2019. november 10.
Termékkód: 1866545
Megtekintések: 113
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai
 

Exkluzivcenter (242)  
BUDAPEST

Válaszadás: 85%-ban, 2 óra alatt
Pozitív értékelések: 94.34%
Utolsó belépés: Tegnap, 16:04
Regisztráció: 2010. november 08.
Téma:portré
Technika:olaj
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Állapot:hibátlan

Angol fordítás elérhető

Gyönyörű Caravaggio mestermű,  valódi olajfestmény vásznon:

egyedi hangulatot megörökítő látványos festmény  igényesnek eladó. 

Önmagáért beszél a látvány, mely  személyek életképének  összetett éjszakai hangulatát adja a szemlélőnek...Lakásának, irodájának műtárgy különlegessége lesz az eredeti minta alapján kézzel készített reprezentatív olajfestmény.

 Az eredeti 1594-es antik festmény   - Caravaggio: A gyümölcskosarat tartó fiú - valósághű, kézzel festett exkluzív másolata.

Méret keret nélkül kb: 63 x 60 cm

Nem érdemes tétovázni, mert ha nem vásárol, más megteszi Ön helyett!

Ritkaság és kuriózum, egyedi kivitel,mely akár gyűjteménnyé is kiegészíthető. Termékeim között fellelhetők: Párizs-Velence festmények, antik életképek, történelmi személyek, csendéletek és más különlegességek: porcelánképek, arany-ezüst ritkaságok, szobrok..... stb.

A fotókon szereplő minta és az az alapján készült festmény között értelemszerűen eltérések előfordulhatnak. Szállítási idő vételár beérkezésétől kb 18 nap.

Érdemes megtekinteni egyéb eladó termékeimet is, számos ritkaságból válogathat.

Az Ön által megfigyelt értékes festmény műtárgy aukciója RÖVIDESEN VÉGETÉR!

A festészet történetének egyik legnagyobb hatású mestere, Michelangelo Merisi da Caravaggio  egyszerre élt rövid, vad, alkalmanként bűnöző életet és lépett fel, mint művészeti forradalmár. 

Az európai festészet nagy forradalmára, Caravaggio 1571. szeptember 29-én (egyes források szerint 1573. szeptember 28-án) született Milánóban és 1610. július 18-én halt meg Rómában. Korai tanulmányai hatására elköteleződött a realista ábrázolásmódnak, és kiábrándult az idealizálásból; később Rómában ráébred, ezek gyökeresen új művészeti elképzelések. A vallásos képein szereplő szentek és esdeklő alakok megfestéséhez valódi rongyos, ráncos, piszkos lábú parasztmodelleket választott. Nem meglepő, hogy ez felháborította az ortodox patrónusokat és a nagyközönség tagjait egyaránt, akik előnyben részesítették a manierizmus mesterkélt eleganciáját Caravaggio valósághű megfigyeléseivel szemben. Szembetűnő Caravaggio módszere: közvetlenül festette le a modelleket, s nem készített vázlatot. Ez valószínűsíti a lencse használatát, mint technikai segédeszközt. Köztudott, hogy patrónusa, Cardinal del Monte némileg értett az optika tudományához, s lehetséges, hogy ellátta a művészt olyan eszközökkel, melyek a képet közvetlenül rávetítették a vászonra, s ezek segítségével a festő jól vissza tudta adni az éles kontrasztokat és rövidülést. 

A Gyümölcskosarat tartó fiú: lehetséges, hogy a fiú, aki mintha a gyümölccsel együtt felajánlkozna a nézőnek, önarckép. Caravaggio körülbelül 21 éves korában,1593-94 körül festette a festményt, de már ekkor is magabiztosan bánik a szélsőséges fény és árnyék kontraszttal, ismert nevén chiaroscuro technikával. Míg a Serdülő Bacchus című festménye esetében a repkénnyel és szőlőlombbal koronázott istennel jelenik meg a pazar csendélet, addig itt sokkal inkább a vágyakra helyezi a hangsúlyt. A finom arcú, kecses fiút realista módon jeleníti meg, míg a gyümölcsökkel teli kosarat a kezében tartja. A direkt és fix módon megvilágított fiú alakja így is a képet gazdagító csendélet fölé magasodik. Caravaggio új megközelítésbe helyezte a művészetet. Műveinek közvetlensége megfelelt a katolikus ellenreformáció  törekvéseinek is. Caravaggio egyszerre élt rövid, vad, alkalmanként bűnöző életet és lépett fel, mint művészeti forradalmár. Művészete ma is érzékelteti hatását, elsősorban a filmrendező Pasolini, Jarman és Bertolucci alkotásaiban.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest
Postázás4500 HUF