Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Vihar a Galileai tengeren


130.000 HUF 428.26 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2021. július 30.
Termékkód: 2064617
Megtekintések: 534
Megfigyelők: 3
Ajánlatok: 2 ajánlat
Eladó adatai

lulu53 (29)   
Szerbia

Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 07:09
Regisztráció: 2013. december 27.
Az eladó ismeretlenként jelölte meg az alkotás eredetiségét. Ha a hirdetésben művész neve olvasható, kérjük vegye figyelembe, hogy az eladó nem garantálja, hogy az alkotás a megnevezett művész munkája.
Téma:egyházi
Technika:olaj
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:nagy (80 cm-től)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:ismeretlen

Egy különleges festményt kínálok megvételre, fellelt, szép állapotban, hozzáillő, új keretben. Témája bibliai ihletésű, Jézus egyik csodája, Vihar a Galileai tengeren. Ausztriából származik, az alkotó az elmondás szerint G. Baldauf templomi festő (1878-1940 ?) , híres templomfestő dinasztia tagja. 1934-ben keletkezhetett a hátulján lévő dátum alapján.                    Mérete 89 x 70 cm, a keret vastagsága 5 cm,  olaj vásznon.                       A bibliai történet a következő (hátha valakit érdekel):                                   A Galileai-tengeren hajóztak át, amikor hirtelen vihar támadt. A tanítványokon úrrá lett a félelem.  Biztos, hogy láttak már viharokat ezen a tavon azelőtt is, elvégre némelyikük tapasztalt halász volt (Máté 4:18, 19).* De most „nagy szélvihar” támadt, és pillanatok alatt felkorbácsolta a tengert. A férfiak minden erejüket megfeszítve igyekeztek kormányozni a hajót, de a vihar erősebb volt. A tornyosuló hullámok „becsaptak a csónakba”, és az kezdett megtelni vízzel. A zűrzavar ellenére Jézus mélyen aludt a csónak hátsó részében. Teljesen ki volt merülve, hiszen egész nap tanította a tömegeket. Életüket féltve a tanítványok felébresztették, és így könyörögtek hozzá: „Uram, ments meg minket, mindjárt elveszünk!” (Márk 4:35–38;Máté 8:23–25).Jézus egyáltalán nem félt. Teljesen magabiztosan dorgálta meg a szelet és a tengert: „Hallgass! Némulj el!” A szél és a tenger azonnal engedelmeskedett: a vihar megszűnt, a víztükör elsimult, és „nagy csendesség lett”. Rendkívüli félelem szállta meg ekkor a tanítványokat. „Ki ez?” — kérdezték egymástól. Csakugyan miféle ember az, aki meg tudja dorgálni a szelet és a tengert, mint egy rakoncátlan gyermeket? (Márk 4:39–41; Máté 8:26, 27).

Kiváló ajándék vallási elöljáróknak.

Személyes átvételt ajánlok. 

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételTompa
Postázás3000 - 5000 HUF


Mások ezeket keresték még