Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

MARKÓ KÁROLY ANTIK 170 cm TÁJKÉP FESTMÉNY, szignált OLAJFESTMÉNY KÜLÖNLEGESSÉG, KASTÉLY SZÍNVONALON


690.000 HUF 2,261.51 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2019. szeptember 18.
Termékkód: 2461890
Megtekintések: 22
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai
 

Exkluzivcenter (231)  
BUDAPEST

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 96.43%
Utolsó belépés: Ma, 11:19
Regisztráció: 2010. november 08.
Téma:tájkép
Technika:olaj
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:nagy (80 cm-től)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:ismeretlen

Angol fordítás elérhető

MARKÓ KÁROLY: DIANA A VADÁSZATON - AZ 1833-mas EREDETI FESTMÉNY ALAPJÁN KÉSZÜLT MONUMENTÁLIS OLAJFESTMÉNY VÁSZNON, fantasztikus táj ábrázolással, részletgazdag kidolgozással. A kompozíció festőművésze részlethűen megőrizte az eredeti festményt, a műalkotást látva a művészi élmény szemünk láttára jelenik meg.

Aranyozott keretben, kiváló állapotban megőrizve, igényes vevőnek. Méretei különösen kiemelkedők és ritkák, keretébe foglalva kb. 170*118 cm!

Ez a gyönyörű műalkotás olajfestmény és nem nyomat, Nagy Lajos 1983 festőművész aláírással.

A Nemzeti Galériában őrzött kép igényes festmény másolata vásznon, antikolt arany fa keretben, mely ékes dísze lehet az Ön étkezőjének, nappalijának, stb. (A fotókon látható dekoráció nem része a hirdetésnek.)

ÉRDEMES MEGTEKINTENI EGYÉB ELADÓ TERMÉKEIMET IS, SZÁMOS RITKASÁGBÓL VÁLOGATHAT.

MARKÓ Károly, id.
(1791, Lőcse - 1869, Villa Appeggi, Italia)
Diana a vadászaton (Vadász-nimfák)

Az eredeti festmény készült 1833, olaj, fa.
Magyar Nemzeti Galéria, Budapest

A klasszikus akadémiai tanítások kötelező háromsíkú tájkompozíciója, mely szinte minden Markó-képet meghatároz, a művész római korszakának ezen a jellegzetes alkotásán is érvényesül, de valamivel oldottabban, mint máskor. Az árnyékos előtér épp csak jelzésszerűen van jelen és kétoldalt át is vezet a középtérbe. Így a jobb- és baloldali sötétebb tömegek mintegy körbeölelik a számtalan érdekes látnivalót kínáló közép- és hátteret. A vadászat római istennőjét, az íját feszítő Dianát körbefogó nimfák és a vadászkutyák pillantása és gesztusai mind a menekülő jobboldalai szavas felé irányulnak. De a szélre került dinamikus mozgás sem borítja fel az egyensúlyt, hiszen balra meg egy vadászkürtjét fújó nimfa zárja le a kompozíciót. A középtengelytől balra került életképi csoportozatot a jobboldali hatalmas fák tagolt sziluettű, milliónyi falevélből összetevődő, gazdag lombkoronái ellenpontozzák.

A levegő perspektívát kitűnően ismerő Markó egyre halványodó színekkel jelenítette meg a párába vesző háttér festői motívumait: a csupán nagy tömegeiben értelmezhető jellegzetes itáliai hegyi városkát, a magas hegyeket, végül az égbolttal érintkező tengert. Bár a lombozatot és ágakat szokott módján most is aprólékosan jelenítette meg, a többi részletet alárendelte az egységesen kezelt, gondosan megszerkesztett tájkompozíciónak. Az Itáliában működő német klasszicista festőkkel, például az általa is jól ismert J. A. Koch-hal ellentétben a magyar mesternél nem érzünk heroizmust, hűvös távolságtartást, vagy keménységet. A külön-külön tanulmányozott természeti részletek szerves összképét, romantikusan telített tájélményt nyújtanak.

ÉRTÉKES TÖBBI KOLLEKCIÓMAT IS ÉRDEMES VÉGIGNÉZNI!

Az Ön által megfigyelt műtárgyaim (festmények, arany-ezüst bankjegy, érem és más kollekciók, luxus női-férfi karórák, szobrok, stb.) kedvezményes ára, 10-40 %-os leárazása hamarosan végetér. Komoly vételi szándéknál nem érdemes tétovázni és kivárni, mert amíg nem kerül érvényes vásárlás a hirdetett tételre, KIKERÜLHET A KÍNÁLATBÓL!Legyen kedves az  vásárolni (aukció esetén licitálni), aki halogatás nélkül a vételárat rendezni tudja, mert a vásárlás (vagy aukció esetén annak megnyerése) nem több napos-hetes folyamat, ahol majd valamikor egyszer és bizonytalanul történik a fizetés és átvétel.

Egy csomagba több tétel is vásárolható, ehhez további termékeim is megéri végignézni.

 ÉRTÉKES TÖBB MŰTÁRGY, AJÁNDÉK és DÍSZTÁRGY VÁLOGATHATÓ / LICITÁLHATÓ TÖBBI TERMÉKEIM KÖZÖTT IS, KEDVEZŐ ÁRON. 

Az Ön által megfigyelt különlegesen festmény aukciója RÖVIDESEN VÉGETÉR!

Az aukció jelen állás szerint  alacsony értéken áll, érdemes bekapcsolódni. Vásárlási szándék esetén  javasolt nem eleve vesztes kis értékű ajánlatot tenni, hanem komolyan licitálni.

Figyelem: eredményes vásárláshoz legaláb ba minimálárat el kell érni!  

Praktikus + nagy nyerési esély a levédett licit: a  minimálár elérése után a beírt magasabb összegig a rendszer automatikusan felül licitálja a későbbi alacsonyabb ajánlatokat. 

* ÉRTÉKES TÖBB MŰTÁRGY, AJÁNDÉK és DÍSZTÁRGY AUKCIÓM ÉR VÉGET KÖZEL EGYIDŐBEN, ÉRDEMES VÁLOGATNI  TÖBBI TERMÉKEIM KÖZÖTT IS, KEDVEZŐ ÁRON.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest
Postázás55000 HUF


Google+