Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Varga Ferenc tempera/pasztell/színes grafika, kb.60x44, festőpapír


499 HUF 1.47 USD

Garancia: 30 nap  
Személyes átvétel Csak személyes átvétellel
Termék információk
Feltöltés ideje: 2019. augusztus 11.
Termékkód: 2560077
Megtekintések: 56
Megfigyelők: 1
Eladó adatai
 

Var347 (2261)   
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.71%
Utolsó belépés: Ma, 07:23
Regisztráció: 2017. szeptember 27.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:életkép
Technika:vegyes technika
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Varga Ferenc, 1928-2019.

Varga Ferenc önéletrajza

1928-ban születtem Felsőgallán. Apám kőszénbányász, anyám földműves gyermeke. 1930-ban a világgazdasági válság idején megélhetés miatt kivándo-roltunk Belgiumba. 1941-ben a német megszállás után hazatértünk Magyaror-szágra. Apám rövidesen meghalt. Festőművész szerettem volna lenni. 1949-ben elvégeztem a Budapesti Iparrajziskola díszítőfestő szakát. 1945 után az országnak nem díszítőfestőkre volt szüksége, ezért megszereztem a Budapesti Műszaki Egyetemen az elektromérnöki diplomát. 1956-tól nyugdíjazásomig a Gamma Műveknél dolgoztam, ahol a képzőművészeti szak-körnek több mint 20 éven át lelkes tagja voltam. Tanáraink voltak egy-egy éven át Kása Gábor gimnáziumi rajztanár, Kokas Ignác a Budapesti Képzőművészeti Egyetem tanára, majd hosszú éveken át Váci András festőművész. Sok egyéni és csoportos kiállításon vettem részt. Az 56-os képeim tulajdonosa a Kiskunmajsai 56-os múzeum. Amíg élek, a nevezetes október 23-i kiállítások rendezése céljából kölcsönképpen nálam vannak.

Monumentális èletműve hozzám került kezelésre, néha Egri Józsefes stílusa, és túlnyomórészt duplán festett képei miatt (általában egy pasztell, vagy színes grafika az egyik oldalon, és egy tempera a másikon...) szerintem érdemes őt megismertetnem az országgal!

Mivel puritán életmódot folytatott, és témáiban is az alsóbb, nem tehetős rétegekkel foglalkozott, ezért festményeit, grafikáit olcsón adom. Ha úgy gondolja, hogy többet venne, akkor küldjön a kinézett művekre egy kérdőjelet, és akkor engedhetek még az árból.

Kérem, tekintsenek el a kisebb hibáktól, amikor műveit töltöm fel, és a szemüknek higgyenek, mindig látszik a technika, de lehet, hogy rosszul jellemzem... sok festmény lesz! Köszönöm figyelmét!


Igen, működik a GLS futár lehetőség! Sokszor olcsóbb, mint a posta...

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest XI.


Mások ezeket keresték