Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés
Nagy Karácsonyi Régiség Akció

Gyönyörű Nyilasy Sándor festmény


285.000 HUF 956.17 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2019. december 09.
Termékkód: 2651553
Megtekintések: 13
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Jasonstatham (207)  
Heves megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 97.37%
Utolsó belépés: Ma, 08:17
Regisztráció: 2017. november 11.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:életkép
Technika:olaj
Hordozó:vászon
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Angol fordítás elérhető

Nyilasy Sándor

Csónakázó

Olaj vászonra festve

A festmény mérete keret nélkül: 80x60 cm

Szignó jobbra lent

Érzékelhető az egész jelent csodálatos atmoszférája, a folyó lágy hullámzása, ahogy a csónakázó, horgászó összpontosítva elmereng, összeolvad a tájjal, a természettel. Csodálatos alkotás! 

Egy orvos hagyatékából került hozzám, aki aukciókon vette a festményeit.

Nyilasy Sándor a budapesti Mintarajziskolában, 1894-ben és 1895-ben Hollósy müncheni magániskolájában tanult, majd később Párizsban, a Julian Akadémián. Thorma János 1897 tavaszán ott ismerkedett meg vele, és tanulmányait, de főképpen egy Krisztus születését ábrázoló képvázlatát látva, meghívta Nagybányára. Előbb rövidebb ideig Hollósy iskolájában dolgozott, aztán első képének kialakításához és megfestéséhez fogott. Ezt "Betlehem" címen állította ki a nagybányaiak első budapesti bemutatóján, még más, szintén Nagybányán készült négy festményével együtt. A Betlehem víziója egészen Rembrandt hatására vallott. Következő nagyméretű alkotása, az "Esti harangszó" s három kisebb méretű tájfestmény már Nagybánya hatása alatt keletkeztek. Friss, eleven színei, a természetlátásának bizonyos dekoratív jellemvonásai Ferenczy Károly festői szemléletére utalnak. A második fővárosi csoportos kiállításon Nyilasy tíz festménnyel vonult ki. Ezek nagyobb része a festőkolónián készült, de álltalában is egyik legkomolyabb alkotása, a "Magvetők" c. olajfestménye volt, melyet az állam vásárolt meg. A következő évben (1899) már elmarad a művésztelepről, s Szegedről küldte be munkáit a nagybányai csoportkiállításra. 1900 és 1901 nyarán ismét ellátogatott a művésztelepre, majd véglegesen hazatért szülővárosába. Később művészete egyénivé vált. Mint Szeged tájékának és népének megfigyelője alakította ki naturalista szemléletű festészetét. A falusiakat többnyire vasárnapi nyugalomban, ünneplőben, leányalakjait jellegzetes rózsaszínes népviseletben ábrázolta. Munkái egyértelműen azt bizonyítják, hogy a nagybányai indíttatású festő itthon, a Tisza partján talált önmagára. 

Garancia!

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Postázás5000 HUF