Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Keith Haring eredeti litográfia! Certifikációval


Most olcsóbb!

Az ajánlat még eddig érvényes:

11:38:40
(Ma, 18:50)
105.000,- HUF
63.000 HUF 192.33 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: Tegnap, 18:50
Termékkód: 2873406
Megtekintések: 3
Megfigyelők: 5
Ajánlatok: 2 ajánlat
Eladó adatai

Jasonstatham (251)  
Heves megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 98.39%
Utolsó belépés: Tegnap, 10:35
Regisztráció: 2017. november 11.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:egyéb téma
Technika:egyéb
Hordozó:papír
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Keith Haring

Keith Haring

Litográfia

A litográfián aláírva aláírva és kézzel számozva.

Száraz bélyegző a Keith Haring Alapítványtól, ami certifikáció egyben

Korlátozott kiadás, ez a 31darab a kiadott 150-ből

Teljes méret: 50 x 70 cm

A litográfiaKeith Haring eredeti alkotsása után készült

Remekmű a fiatalon elhunyt világhírű művésztől!

Keith Haring 1958. május 4-én született a pennsylvaniai Reading-ben és a közeli Kutztownban nevelkedett. A rajz iránti szeretete már igen korán megnyilvánult, amikor édesapjától és az őt körülvevő popkultúrából - Dr. Seuss, Walt Disney - merítve elsajátította a képregény-rajzolás alapjait. Miután 1976-ban befejezte középiskolai tanulmányait, jelentkezett a pittsburghi Ivy School of Professional Art alkalmazott művészeti iskolába. Hamar felismerte, hogy valójában nem akar reklámgrafikus lenni és két szemeszter után inkább önállóan folytatta művészeti tanulmányait. 1978-ban már egyéni kiállításon mutatkozott be a pittsburghi Arts and Crafts Centerben. Haring még az év végén New Yorkba költözött és jelentkezett a School of Visual Arts (SVA) nevű iskolába. New Yorkban egy olyan virágzó alternatív művészeti közeget talált, mely a galériás és múzeumi rendszeren kívül a külvárosokban, az aluljárókban, a klubok és korábbi tánctermek tereiben született meg. Évfolyamtársai közül összebarátkozott Kenny Scharffal és Jean-Michel Basquiat-val, csakúgy, mint az eleven művészi közösséghez tartozó zenészekkel, előadó- és graffitiművészekkel. E közeg energiája és szelleme által feltöltődve Haring elkezdett kiállításokat és előadásokat szervezni, illetve ezeken szerepelni a Club 57-ben és más alternatív helyszíneken.

A nyolcvanas éveket átfogó rövid, de intenzív pályafutása során Haring műveit több mint 100 egyéni és csoportos kiállításon mutatták be. Csak 1986-ban több mint 40 újságcikk, illetve folyóiratban megjelent írás foglalkozott vele. Roppant keresetté vált, miután közös projektekben szerepelt és olyan művészekkel és előadókkal dolgozott együtt, mint Madonna, Grace Jones, Bill T. Jones, William Burroughs, Timothy Leary, Jenny Holzer, Yoko Ono és Andy Warhol. A születés, a halál, a szeretet, a szex és a háború egyetemes témáinak kifejtésén keresztül, a vonal elsőbbségére és az üzenet direktségére építve Haring széles közönségrétegeket tudott megcélozni, biztosítva képeinek hozzáférhetőségét és maradandó erejét, s így művészete a XX. század univerzálisan érthető vizuális nyelvévé vált.[2]

Haring 1990. február 16-án, 31 éves korában hunyt el.1990. május 4-én a New York-i St. John the Divine katedrálisban tartott gyászszertartáson búcsúztatták el, több mint 1000 ember jelenlétében.

Halála óta Haring számos nemzetközi retrospektív kiállítást szenteltek munkásságának. Művei ma a legnagyobb múzeumok kiállításain és gyűjteményében láthatók.

Művei keresettek szerte a világon. Alkotásai akár több száz ezer dollárért is elkelnek nagy aukciós házaknál.

Garancia!


Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Postázás2000 HUF


Mások ezeket keresték