Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Schickedanz Albert : "Balaton"


240.000 HUF 781.35 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. május 20.
Termékkód: 2970366
Megtekintések: 45
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

festmenyesek (229)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban, 6 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 19:55
Regisztráció: 2012. november 27.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:hajózás
Technika:olaj
Hordozó:fa
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

FKB586

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
-
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.

Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.

A kép mérete: 38 x 58
Készült: Olaj, Falemez
A kép Schickedanz Albert (1846, 1915, Biala, Budapest) alkotása.
Jelezve jobbra lent "Schickedanz A."
A festmény jó állapotban van.  Keret: Sérült
Ho.: autográf írással 240 sz. Schickedanz Albert - Balaton

Magyar festők és grafikusok adattára
Építész és festő. Eklektikus stílusban számos középületet tervezett. Fő művei: a Műcsarnok (1895) és a Szépművészeti Múzeum (1900-1906, Herczeg Fülöp Ferenccel közösen) a Millenniumi emlékmű építészeti része. Városképeit a Budapesti Történeti Múzeum őrzi. 1880-1902 között az Iparművészeti Iskola tanára volt. - Irod.: Elek Artúr: Schickedanz Albert. Nyugat, 1915. - ; Élet és Tudomány. 1956. 27.

Művészeti lexikon I-IV.
Építész és festő. Karlsruhéban és Bécsben tanult. Bp.-en először Skalnitzky Antal, majd Ybl Miklós műtermében dolgozott. Első nagyobb műve: Batthyány Lajos miniszterelnök síremléke, amelyre a megbízást pályázat után kapta (1871). Fő művei (Herzog Fülöp Ferenccel közösen), a Hősök terén levő Műcsarnok (1895) és a Szépművészeti Múzeum (1900-06) a görög építészet elemeinek eklektikus alkalmazásával épültek. A tér közepén álló Millenniumi emlékmű építészeti részének terveit ugyancsak Schickedanz Albert készítette (a szobrászati rész Zala György munkája). Mint festő 1880-tól állított ki a Műcsarnokban. 1880-1902 között az Iparművészeti Iskola tanára volt. Városképeit a Budapesti Történeti Múzeum őrzi. Péczely Béla

Művészeti lexikon I-II.
A Szépművészeti Múzeum alkotója. Karlsruhéban és Bécsben tanult, majd Budapestre került és Skalnitzky, később Ybl oldalán dolgozott. Első nagyobb műve a Batthyány-síremlék volt; síremlékek és szobortalapzatok tervezésével később is szívesen foglalkozott (Budapesten a Deák-, Arany- és Honvád-szobor, Aradon a Vértanú-szobor talapzata). Fő művei - Herzog Fülöp Ferenccel együtt - az Andrássy út városligeti torkolatának építészeti alkotásai: a Milleniumi emlékmű (Zala Györggyel), a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok, tagadhatatlanul dekoratív és formailag kifogástalan klasszikus szellemű alkotások, de az antik architektúra dogmáinak természetszerűleg alaprajzi s ennek kapcsán célszerűségi áldozatokat kellett hozni, ami a múzeum és a Műcsarnok használhatóságát kedvezőtlenül befolyásolja. Sch. előszeretettel foglakozott festészettel és iparművészeti tervezésekkel is.

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Építész és festő. Karlsruhéban és Bécsben tanult. Főleg városképeket festett, amelyeket a Magyar Történeti Képtár őriz. Eklektikus stílusban számos középületet tervezett (Műcsarnok, Szépművészeti Múzeum). (Ml, Éber)

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Építész, festő, grafikus, bútortervező. Karlsruhéban és Bécsben tanult. Táj- és városképeket, építészeti távlat-képeket, figurális műveket és arcképeket festett. Kedvenc technikája az akvarell volt. Mint festő és dekorátor jelentős feladathoz jutott, amikor a Magyar Nemzeti Múzeum főlépcsőházának ablakait díszítő üvegfestményeket kellett megalkotnia, valamint amikor Lotz Károly alkotótársaként a Magyar Tudományos Akadémia dísztermének mennyezetfestését kellett megoldania. Mint az Iparművészeti Múzeum titkárát, majd az Iparművészeti Iskola ornamentika tanárát megbecsülték, és igényes munkákkal bízták meg. A főváros építészeti távlatfestészeti pályázatán jelentős sikerrel szerepelt. Több munkája a Magyar Történeti Képtárban található. Eklektikus stílusban számos középületet tervezett (Műcsarnok, Szépművészeti Múzeum, stb.). (ML, Éber, AK, Új Műv. 1997/5/6)

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal   PayPal

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest
Postázás5000 HUF


Mások ezeket keresték