Károlyi L. jelzéssel : Vízparti táj


115.000 HUF 313.35 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 03.
Termékkód: 3008522
Megtekintések: 112
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

festmenyesek (477)   
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban4 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.18%
Utolsó belépés: Tegnap, 16:03
Regisztráció: 2012. november 27.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:tájkép
Technika:olaj
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

FKB667

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
-
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.

Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.

A kép mérete: 40 x 50
Készült: Olaj, Vászon
A kép Károlyi Lajos (1877, 1927, Szeged, Budapest) alkotása.
Jelezve balra lent "Károlyi L."
A festmény jó állapotban van.  Keret: Ép

Művészeti lexikon I-IV.
Münchenben, Nagybányán Hollósy Simonnál és Rómában végezte tanulmányait, majd Szegeden telepedett le. Bensőséges, egyszerű előadású figurális és tájképeivel nem csak szülővárosában - ahol több gyűjt. kiállítást rendezett -, de Bp.-en is sikert aratot. 1915-től behatóbban foglalkozott az arcképfestéssel. Legkiemelkedőbbek önarcképei (150 darab). Tájképein élete utolsó szakaszában főleg a fény problémája foglalkoztatta. 1918-ban a Nemzeti Szalonban nyilt kolletív kiállítása. A KÉVE tagja volt. Falurészlet, Folyópart és Virágcsendélet c. olajfestményei a Nemz. Gal.-ban, számos képe a Szegedi Városi Múzeumban található. - Irod. Szelesi Z.: K. L. Szeged, 1960.

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Festő. Münchenben és Nagybányán Hollósy Simon tanítványa volt, majd Rómában folytatott tanulmányokat. Nagybányán együtt indult a nagyokkal, majd külföldi vándorlásait követően, végül szülővárosában, Szegeden telepedett le, ahol a külvárosban élt egyedül, mint valami Tisza-parti Rembrandt. Bensőséges, egyszerű előadású figurális és tájképeivel, virágábrázolásaival nemcsak Szegeden - ahol több gyűjteményes kiállítást rendezett -, de Budapesten is sikereket aratott. 1915-től behatóbban foglalkozott az arcképfestéssel. Ezek közül a legjobbak önarcképei (150), továbbá Prohászka Ottokár püspök, és Prohászka László gyáros képmásai. Tájképein élete utolsó szakaszán főleg a fény problémája foglalkoztatta. 1918-ban a Nemzeti Szalonban volt kollektív kiállítása. A KÉVE tagja volt. Számos képe MNG-ban, és a szegedi Városi Múzeumban van. (Éber,ML,Sz.Z.:Műv.-1973/8)

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Festő. Münchenben és Nagybányán Hollósy Simon tanítványa volt, majd Rómában folytatott tanulmányokat. Nagybányán együtt indult a nagyokkal, majd külföldi vándorlásait követően, végül szülővárosában, Szegeden telepedett le, ahol a külvárosban élt egyedül, mint valami Tisza-parti Rembrandt. Bensőséges, egyszerű előadású figurális és tájképeivel, virágábrázolásaival nemcsak Szegeden - ahol több gyűjteményes kiállítást rendezett -, de Budapesten is számottevő sikereket aratott. 1915-től behatóbban foglalkozott az arcképfestéssel. Ezek közül a legjobbak önarcképei (150), továbbá Prohászka Ottokár püspök, és Prohászka László gyáros képmásai. Tájképein élete utolsó szakaszán főleg a fény problémája foglalkoztatta. 1898-ban a Hollósy-iskola műcsarnokbeli kiállításán gondos kidolgozású szénrajzokkal szerepelt, 1918-ban a Nemzeti Szalonban volt kollektív kiállítása. A KÉVE tagja volt. Számos képe Magyar Nemzeti Galériában és a szegedi Városi Múzeumban van. (Éber,ML,Sz.Z.:Műv.-1973/8, Művészeti Tudósító/1898)

Magyar festők és grafikusok adattára
Tanulmányai után szülővárosában 1900-ban telepedett le, ahol festőiskolát nyitott. Ennek tagjaival együtt festegették Újszeged megragadó részeit. 1910-ben néhány hónapra Párizsba utazott. Hazatérve 1910 karácsonyán a szegedi múzeumban rendezte meg első gyűjteményes kiállítását. Olyan műértők álltak mellette, mint Juhász Gyula, Móra Ferenc. Művei közül 45-öt 1918 őszén a Nemzeti Szalonban állította ki. 1921-ben önálló kiállítást rendezett Szegeden. 1922 nyarán Prohászka Ottokár püspök arcképét festette meg. 1922-ben a KÉVE kiállításán szerepelt. Ezt követően két évig Firenzében, Rómában, Velencében és más olasz városokban dolgozott. Az itt készült alkotásait 1924 nyarán Szegeden állította ki. Képeiben a Hollósy iskola tanulságai a "finom naturalizmus" formájában nyilvánultak meg. A tartózkodóan tompa színek, a tartalmat hordozó, a kifejezés egyszerűségére törekvő levegős, világos ábrázolás: ezek azok a jellemvonások, amelyek valamennyi alkotásán uralkodnak. A szegedi Móra Ferenc Múzeumban 1957 őszén társadalmi összefogással megrendezték emlékkiállítását. - Képeit a Magyar Nemzeti Galéria és a szegedi Móra Ferenc Múzeum őrzi. - Irod.: Szelesi Zoltán: Szeged képzőművészete c. tanulmánya. Szeged, 1975.

Művészeti lexikon I-II.
Münchenben és Olaszországban tanult és Szegeden telepedett le, ott egyes alakokat, képmásokat, tájakat festett bensőséges, egyszerű előadásban.

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - házhozszállítás6800 HUF
PostaPont4800 HUF

Mások ezeket keresték még