Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Íjász - 1860/70 - (Múzeumi Kategória)


Most olcsóbb!

A leárazás jún. 16. 12:28-ig tart.

15.000.000,- HUF
13.500.000 HUF 46,950.40 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2021. június 11.
Termékkód: 3035847
Megtekintések: 57
Megfigyelők: 5
Ajánlatok: 10 ajánlat
Eladó adatai
 

vnati (366)   
Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 19:03
Regisztráció: 2016. április 01.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:történelmi
Technika:olaj
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:nem szignózott
Állapot:restaurált
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Eladó a fotón látható Íjász-t ábrázoló festmény, melyről az alábbi információk állnak a rendelkezésemre.

A tárgyi alkotás több hazai aukción szerepelt. Az aukciós-házak a festmény előző tulajdonosának elmondása alapján Greguss Jánosnak tulajdonították a képet. Mivel a festmény egy nagyon kvalitásos alkotás megvizsgáltattam az ország legjobb szakértőjével Végvári Zsófiával. A vizsgálat eredménye (roncsolásmentes anyagvizsgálat -megállapítva a használt anyagok összetételét-, Rtg, UV, IR vizsgálat):

-A festmény anyaghasználata alapján 1860-70 között készülhetett nyugat-európai festékanyagokkal, ezt támasztja alá a vászon hátoldalán található Richard Wurm müncheni művészellátó pecsétje is.

-Hasonló témájú és beállítású festményeket Wilhelm Leibl német realista festő oeuvre-jében találunk, (+tanítványainak bő körében).

-A röntgenkép jobb alsó sarkában egy "C" vagyis egy íves vonalat lehet kivenni. Mivel Greguss aláírás nem közismert, így erről nem lehet nyilatkozni, hogy lehet-e "G" betű.

-A szakember szerint Greguss abban az időszakban Münchenben dolgozott, de ebből az időszakból nem maradt fenn munkája. Később tanított a Mintarajziskolában - kvalitásos festő volt -. Így nem zárható ki az sem, hogy ő festette a képet.

A vizsgálatok egyértelműen alátámasztották, hogy a festmény eredeti (1860-1870). Az alkotó Greguss János, Wilhelm Leibl és tanítványainak köre. A festmény magyarországi kutatása jelenleg is folyik. Időközben felvettem egy Német Múzeumi Művészettörténésszel is a kapcsolatot, aki a Németországi kutatásokat végzi.

A Richard Wurm müncheni művészellátó az 1800-as évek második felében működött. Nagyon sok Magyar Művész vásárolt ebben a kereskedésben, pl.Benczúr Gyula (erről találtam is adatokat a cég archívumában), de ebben az időben tanult Münchenben Munkácsy, Greguss és még sok Magyar Mester.

A festmény egy remekmű, igazi gyűjtői darab. Ilyen alkotást ritkán lehet vásárolni.

A kutatás végéig a meghirdetett áron megvásárolható a festmény. Amennyiben a kép nem kelne el a kutatás végéig és beigazolódik a véleményem, úgy a festményt átárazom az alkotás értékének megfelelően –ez jóval magasabb értéket jelent-.

-Személyes véleményem, hogy a festmény Wilhelm Leibl alkotása.-

Minden ésszerű ajánlatot meghallgatok, akár festmény csere is szóba jöhet.

Mérete: 80x60cm + keret

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételMiskolc
Postázás10000 HUF


Mások ezeket keresték még