Eladó Bánovszky Miklós: Kilátás Pomázról a csobánkai hegyekre, olajvászon, Képcsarnokos festménye


93.999 HUF 254.18 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. július 22.
Termékkód: 3072020
Megtekintések: 365
Megfigyelők: 9
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

baksi (145)  
Pest megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 50%-ban11 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 17.
Regisztráció: 2011. június 11.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:tájkép
Technika:olaj
Stílus:impresszionizmus
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:nagy (80 cm-től)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Eladó Bánovszky Miklós / Ciklámenes csendélet című olajvászon festménye, Képvcsarnokos. Mérete 80*60 cm, szignózott jelzés: balra fent. A festményre Némi tisztítás ráférne. A fotón a keret csak illusztráció, nem része az eladásnak.

Bánovszky Miklós (1895, Besztercebánya - 1995, Szentendre): Festőművész. A szentendrei művésztelep (1926) és a Szentendrei Festők Társaságának (1928) egyik alapító tagja. Szentendre Város Díszpolgára (1988), a Magyar Köztársaság Kis Keresztje (1995).

Művészeti tanulmányokat végez Csemitzky müncheni festő magániskolájában 1913-ban. A Képzőművészeti Főiskolát Révész Imre és Edvi Illés Aladár tanítványaként kezdi el 1915-ben, frontszolgálat miatt majd csak 1918-ban folytatja, új mestere Réti István lett. Ugyanebben az évben Nagybányára látogat. 1926-tól Szentendrén dolgozik, részt vesz a művésztelep megalapításában, a szervezési munkákban. A Szentendrei Festők Társaságának fennállása alatt szinte mindvégig választott tisztségben dolgozik, pénztárosként vagy ellenőrként. Ugyancsak 1926-ban az Országos Egyházművészeti kiállításon elnyeri a második díjat Szent Ferenc képével, amelyet már a szentendrei művésztelepen fest. 1927-ben a kőszegi művésztelepen dolgozik, 1938-ban pedig elnyeri a balatoni ösztöndíjat. 1942-ben kilenc hónapon át katonai szolgálatot teljesít Kijevben. Rendszeresen részt vesz a szentendrei művészek csoportos kiállításain, 1985-ben kerül sor retrospektív kiállítására a Szentendrei Képtárban. 1994-ben egyéni kiállítása látható a Szentendrei Műhely Galériában. 1996-ban jelenik meg önéletírása Egy festő naplója címmel Hann Ferenc szerkesztésében és előszavával.

Eleinte tájképeket fest a nagybányai plein air szellemében, majd érdeklődése egyre inkább a portréfestészet felé fordul. Az 1930-as évek elején az Ő művészetét is megérinti a neoklasszicizmus mint több művésztársáét a szentendrei művésztelepen. Tárgyilagos előadásmód jellemzi mind tájképeit, mint portréit. Ez utóbbi műfajban eljut a pszichologizáló mélységű ábrázolásig. A negyvenes évek végétől haláláig zsánerképeket, utcarészleteket fest.

Eredetiségére örök pénzvisszafizetési garanciát vállalok!

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételSzentendre
Postázás2500 HUF

Mások ezeket keresték még