Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Eladó Bánovszky Miklós: Asztali csendélet című olajvászon, Képcsarnokos festménye


94.999 HUF 314.65 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. augusztus 15.
Termékkód: 3115910
Megtekintések: 457
Megfigyelők: 4
Ajánlatok: 1 ajánlat
Eladó adatai

baksi (128)  
Pest megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 75%-ban, 1 óra alatt
Pozitív értékelések: 95%
Utolsó belépés: 2021. július 28.
Regisztráció: 2011. június 11.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:csendélet
Technika:olaj
Stílus:impresszionizmus
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:nagy (80 cm-től)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Eladó Bánovszky Miklós / Asztali csendélet című olajvászon festménye. Mérete 80*60 cm, szignózott jelzés: balra fent. Azonnal falra akasztható, szobai állapotú darab. A fotón a keret csak illusztráció, nem része az eladásnak.

Bánovszky Miklós (1895, Besztercebánya - 1995, Szentendre): Festőművész. A szentendrei művésztelep (1926) és a Szentendrei Festők Társaságának (1928) egyik alapító tagja. Szentendre Város Díszpolgára (1988), a Magyar Köztársaság Kis Keresztje (1995).

Művészeti tanulmányokat végez Csemitzky müncheni festő magániskolájában 1913-ban. A Képzőművészeti Főiskolát Révész Imre és Edvi Illés Aladár tanítványaként kezdi el 1915-ben, frontszolgálat miatt majd csak 1918-ban folytatja, új mestere Réti István lett. Ugyanebben az évben Nagybányára látogat. 1926-tól Szentendrén dolgozik, részt vesz a művésztelep megalapításában, a szervezési munkákban. A Szentendrei Festők Társaságának fennállása alatt szinte mindvégig választott tisztségben dolgozik, pénztárosként vagy ellenőrként. Ugyancsak 1926-ban az Országos Egyházművészeti kiállításon elnyeri a második díjat Szent Ferenc képével, amelyet már a szentendrei művésztelepen fest. 1927-ben a kőszegi művésztelepen dolgozik, 1938-ban pedig elnyeri a balatoni ösztöndíjat. 1942-ben kilenc hónapon át katonai szolgálatot teljesít Kijevben. Rendszeresen részt vesz a szentendrei művészek csoportos kiállításain, 1985-ben kerül sor retrospektív kiállítására a Szentendrei Képtárban. 1994-ben egyéni kiállítása látható a Szentendrei Műhely Galériában. 1996-ban jelenik meg önéletírása Egy festő naplója címmel Hann Ferenc szerkesztésében és előszavával.

Eleinte tájképeket fest a nagybányai plein air szellemében, majd érdeklődése egyre inkább a portréfestészet felé fordul. Az 1930-as évek elején az Ő művészetét is megérinti a neoklasszicizmus mint több művésztársáét a szentendrei művésztelepen. Tárgyilagos előadásmód jellemzi mind tájképeit, mint portréit. Ez utóbbi műfajban eljut a pszichologizáló mélységű ábrázolásig. A negyvenes évek végétől haláláig zsánerképeket, utcarészleteket fest.

Eredetiségére örök pénzvisszafizetési garanciát vállalok!

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételSzentendre
Postázás3500 HUF


Mások ezeket keresték még