Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Polinéziai képek Károlyfi Zsófia Prima-díjas alkotó különleges művei. Ezredfordulóban készült képek.


db x 350.000 HUF 1,166.77 USD
Elérhető: 5 db

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2021. április 27.
Termékkód: 3174557
Megtekintések: 69
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai
 

KarolyfiZsofia (113)  
Zala megye

Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2021. június 14.
Regisztráció: 2019. január 28.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:életkép
Technika:vegyes technika
Stílus:modern
Hordozó:fa
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

(4 db 70X100 cm-es képből egy már elkelt.) Upolu. Óceánpar Szamoán. I, II. III. IV.

1999-ben készült többek között ez a négy egyforma méretű, és horizontú kép is a szamoai utazási élmények hatására.Érdekes, hogy 1994-ben, amikor még azt sem tudtam, hogy létezik ez az ősinek számító kultúra, egy festményemen megjelent egy olyan arc és fejdísz, mely rendkívül hasonlít az évekkel később látott népviseletre. Akkor döbbentem rá, amikor a Fiafia c. 60x50cm-es képet festettem az ünnepi felavatást ábrázoló képen. A Varázslat c. 1994-ben készülő kép alapozásakor, szinte látomásszerűen jelent meg a nyírfalemezen az a nagy női arc, akin látszik, hogy egy számunkra idegen kultúrában élő magasrangú hölgy. Ez a kép 70x60 cm-es.
A négy tájkép kiállításakor a horizontot egymás mellé téve, úgy tűnt, mint négy ablak a Csendes-óceánra. A budapesti Gellért Szálló Tea Szalonjában bőven kapott teret a látvány.
Elképzelhető lett volna egy nagy nappaliban is, de az élet beleszólt. A jobb szélsőt még abban az évben megvásárolták tőlem. Így maradt meg ez a három kép, melyek eladóvá váltak. A Varázslat c. látomást és a Fiafia c. képet is megvételre kínálom darabonkénti egységes 350 000 Ft-ért.

Az árban benne van a keretezés, melyet kívánság szerinti színűre kérheti.

Várom megtisztelő vásárlásukat.

Kérem gyönyörködjön a többi művembe is. A keresőbe annyit írjon. károlyfi

Díjaim: Árpád rend, 2018. Zalai Prima díj.A nemzetközi művészlistában 2000 óta szerepelek.Bővebben írok magamról, a vers után.

Kiállításaimon verset is szoktam kitenni, olvassa, aki kedveli.

Álmomban újra ott jártam, Arcodat láttam a Csendes-óceánban... Hol nincs Tér és nincs Idő... Végtelen, végtelen, végtelen Erő...https://poet.hu/vers/7938

A budapesti Magyar Képzőművészeti Főiskola szobrász műtermébe jártam 5 évig Somogyi József szobrászművész, rektor magántanulójaként. A művészi látásmódot is tőle tanultam.

Alkotásaimban ötvözöm a szobrászatot a festészettel, és igyekszem elkerülni a pontos ábrázolást. A téma csak kiindulópont, inspiráció, vázlat. Festés közben már elszakadok a valóságtól, és olyanra festem a képet, amilyennek én szeretem látni. Ettől lesz egyedi, mert az érzéseimet vetítem rá a képre. Legtöbb mű alapozása egy krémszerű fehér anyag, mellyel sok formát domborítok fel még a festés előtt. Erre jönnek rá a színek, árnyékok, és sok esetben fémfestékkel, polírozással vagy metálozással aranyozással fejezem be a művemet.

Több mint 130 önálló kiállításom volt országszerte és külföldön, melyek megnyitó műsorait is én hoztam létre: tárlatvezetés mellett vers, zene és táncműsor várta a közönséget.

Szinte minden témában festettem már, köztük számos portré, tájkép, csendélet mellett dombortechnikás fémezett aranyozott műveket, családi címereket, 4 stációt és oltárképeket.Túlnyomó részben pozitív témákat festek, mert azt érdemes erősíteni az életünkben.

Valószínű lehet úgy is festeni, hogy érzelmileg kívül maradunk, és csak ábrázolunk szépen, ahogy illik, én szenvedélyesen, szinte euforikus állapotban festettem képeimet, írtam verseimet.

Külföldi kiállításaim közül kiemelném az 1998-ban megrendezett Jénai Magyar Napokat, mely egy egész éven át tartó rendezvénysorozat volt, s ahol a magyar képzőművészetet ketten képviselthettük szobrászművész férjemmel, Palaics Gáborral. Kiállításunk négy hónapig volt látható, melyből több mint 30 mű kelt el.

1999-ben négy hónapos magán tanulmányutat tettem családommal a Nyugat-Szamoa szigeten. Népi ünnepi öltözékükben festettem meg a helyi lakosokat, s a csodálatos trópusi tájat, melyről vers és útinapló is született. Szamoán volt kiállításom is, néhány festményem még ma is megtalálható ott. Egy a Pasefika Inn honlapján is látható: http://www.pasefikainn.ws/

Ez az út nagy hatást gyakorolt munkásságomra, itt találtam igazán magamra.

2000-ben kézzel készített vizuális versesalbumomat az Operaházban mutattam be a kiállítás-megnyitómon. A látogatók nagy biztatására kiadásra került a kézírású kötet.

Szigligeten öt éven keresztül öt hónapos szezonális kiállításaim nagy sikert arattak, Évente 3-4000 belépő kelt el.

2006-ban Zalai Erdők meséi: Böszmerenghy Töhötöm címmel mesekönyvet adtunk ki, melyet lányommal, Palaics Eszterrel írtunk közösen.

2008-ban megfestettem A lélekút nyolc állomása című sorozatomat, melynek filozófiája mindannyiunk életének folyamatát tükrözi. Munkáimból három DVD összeállítás készült. 1.Úton 2.Szárnyaljatok 3. A lélekút nyolc állomása, melyet lányom készített. a Youtube-on megtalálható.

Jelenleg visszavonultan élek, regényt írok és festek.

79


Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Egyéb3500 - 4000 HUF


Mások ezeket keresték még