Eladó Eisenmayer Tibor: Halas csendélet című olajvászon, Képcsarnokos festménye


54.999 HUF 149.40 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. szeptember 30.
Termékkód: 3185512
Megtekintések: 184
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 3 ajánlat
Eladó adatai

baksi (145)  
Pest megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 50%-ban11 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 09:23
Regisztráció: 2011. június 11.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Művész:EISENMAYER Tibor
Téma:csendélet
Technika:olaj
Stílus:modern
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:nagy (80 cm-től)
Szignó:szignózott
Állapot:sérült
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Eladó Eisenmayer Tibor / Halas csendélet című olajvászon festménye. Mérete 78*58. A festmény hátoldalán autográf felirat. Azonnal falra akasztható, szobai állapotú darab. A fotón az első keret csak illusztráció, nem része az eladásnak. A festmény az utóbbi fotókon látható kerettel (hagyományos Képcsarnokos) kerettel eladó. A festmény vászna kis helyen sérült (szakadás), ami javítható.

Eisenmayer Tibor (1943., Budapest - 1993., Budapest): Festő, grafikus. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán végzett 1966-ban. Mestere: Bernáth Aurél. 1969-ben és 1974-ben Stúdió-díjat nyert, 1971-1973 között Derkovitsösztöndíjas volt. 1966-tól szerepelt a Műcsarnok és az Ernst Múzeum csoportos kiállításain. Egyéni tárlatait fővárosi galériákban és egyetemi kollégiumokban rendezte. Alkotása található a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményében. 

1966 óta szerepelt műveivel kiállításokon. Pályája elején széles, erőteljes vonalakkal rajzolt grafikákat, metszeteket, figuratív festményeket. Főként portrékat alkotott, amelyeken a kontúrok fogták egységbe a kompozíciót. A 70-es években képi világa széttöredezik. Motívumai arcképek, faltöredékek, rácsok, ablakok, melyeket kiemelve, egymás mellé helyezve, feszes kompozíciókat készített. A 80-as évekre nyersen, szabadon festett, felfokozott színellentétekre épülő nagyméretű műveket hozott létre. Képein a fehér és árnyalatai váltak uralkodóvá. Tiszta, keveretlen színekkel festette a fehér alapból előtűnő motívumokat. Az 1980-as évek közepén saját műveiből vett részleteket kezdett fotózni. A részleteket nagyította, a pozitív és negatív képeket egymásra montírozta, újra lefényképezte, gazdag struktúrájú műveket alkotva.

Konstruktivista felfogású, nagy színfoltokból kialakított festészete indulatos-tragikus hangon szólt korosztálya élményeiről, társadalmi nehézségeiről. Sírja a Farkasréti temetőben található.

Eredetiségére örök pénzvisszafizetési garanciát vállalok!

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest III.
Postázás3500 HUF

Mások ezeket keresték még