Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

P. Kováts Ferenc olaj-vászon festmény, Tél a Hargitán, 435 ezer Ft


435.000 HUF 1,412.72 USD

Garancia: 30 nap  
Személyes átvétel
Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. október 11.
Termékkód: 3210911
Megtekintések: 46
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Kataca (163)  
Pest megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 00:58
Regisztráció: 2012. október 29.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:tájkép
Technika:olaj
Stílus:impresszionizmus
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

P. Kováts Ferenc Tél a Hargitán c. festménye olaj-vászon, 60x40 cm, jelezve jobbra lent: P. Kováts Ferenc (továbbá a vászon csíkos hátoldalán autográf feliratozás). A kép vakrámán került hozzám, amelyet dupla keretbe foglaltattam.

Tisztelt Érdeklődő, gyűjteményem megvételre kínált darabjait folyamatosan töltöm fel. Kérem, kísérje figyelemmel, hátha talál ízlésének és céljának megfelelő művet.

Mindegyik festmény eredeti és kvalitásos, kép és kerete egyaránt kifogástalan állapotú. A keretek közül néhányat meghagytam, általában azonban a sérült, kopott, vagy nem a képhez illőket - festőművész-restaurátor véleményét kikérve – az alkotással harmonizáló keretre cseréltem le.

A műveket nem árulni, hanem eladni kívánom, ehhez alakítom az árakat, és várok ajánlatokat. Megegyezés szerint vállalok postázást is, de a személyes átvételt előnyben részesítem.

Festményén a művész a Hargita egy lejtőjét csikorgó téli napon örökítette meg, amikor az erős napsütésben szikrázott a havas hegyoldal. Egy kemény székely talán a templomba igyekszik a táj képét jellemző, éppen hó borította szénakazlak mellett. Annyira plasztikus az ábrázolás, hogy magunkon érezzük a fagyos hideget, és a hó vakítását. A festmény dupla keretének sötétebb színe kiemeli, ugyanakkor összefogja a kápráztató látványt.

P. Kováts Ferenc (Nagybánya 1911 – 1983) művészete és élete szorosan kapcsolódik Nagybányához, ahol kezdetét vette a modern magyar festőművészetet elindító mozgalom, amely 1896-tól kezdve a nagybányai művésztelepen bontakozott ki, és csak a második világháború vetett véget működésének. A művésztelep 1902-től szabad iskolává alakult, ahol az új magyar festőgeneráció majd minden jelentős alakja megfordult. A művésztelep öt alapítójának egyike, Thorma János figyelt fel a tehetséges, még gyerek P. Kováts Ferencre, aki a jeles festőművész biztatására iratkozott be a nagybányai szabadiskolába. Itt több évet eltöltve, 1925-1930 között tanulta mesterétől a festészetet. Ezekkel az alapokkal a budapesti Képzőművészeti Főiskolán folytatta művészeti tanulmányait. Végzett festőművészként Nagybányán dolgozott tovább, egészen a haláláig. 1927-től rendszeresen kiállított a nagybányai művésztelep festőkolónia csoportos tárlatain. Politikai nézetei miatt a későbbi uralkodó rezsim mindent megtett művészi pályája további kibontakozásának akadályozására, többször börtönbe is került. Alkotásait a műkereskedelem halála után fedezte fel. Szakértők Kádár Géza, Nagy Oszkár, és Balla Béla közt emlegetik, mint akinek a művei a megbízható kvalitás, és a dekoratív impresszionizmus megtestesítői.


Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest


Mások ezeket keresték még