Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés
Ez a termék elkelt. Hasonló tétel kereséséhez használja a keresőt vagy tekintse meg a kapcsolódó hirdetéseket.

Kunffy Lajos olaj-vászon festmény, Kertem kapuja télen, 205 ezer Ft


Szeretné megtekinteni mennyiért kelt el?
Az eladási ár megtekintéséhez jelentkezzen be vagy regisztráljon.
Eladás ideje: 2020. 10. 14. 14:50

Garancia: 30 nap  
Személyes átvétel
Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. október 12.
Termékkód: 3213461
Megtekintések: 91
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 2 ajánlat
Eladó adatai

Kataca (163)  
Pest megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 07:12
Regisztráció: 2012. október 29.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:tájkép
Technika:olaj
Stílus:modern
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Kunffy Lajos Kertem kapuja télen c. festménye olaj-vászon, 38 x 46,5 cm, jelezve jobbra lent: KUNFFY. A kép 2018. október 6-án a Villás Galéria 58. aukcióján 60. tételként szerepelt. 

Tisztelt Érdeklődő, gyűjteményem megvételre kínált darabjait folyamatosan töltöm fel. Kérem, kísérje figyelemmel, hátha talál ízlésének és céljának megfelelő művet.

Mindegyik festmény eredeti és kvalitásos, kép és kerete egyaránt kifogástalan állapotú. A keretek közül néhányat - mint ezt is - meghagytam, általában azonban a sérült, kopott, vagy nem a képhez illőket - festőművész-restaurátor véleményét kikérve – az alkotással harmonizáló keretre cseréltem le. Ez a keret ép, aranyozása helyenként picit megkopott - vevői kérésre a keretet arannyal áthúzom.

A műveket nem árulni, hanem eladni kívánom, ehhez alakítom az árakat, és várok ajánlatokat. Megegyezés szerint vállalok postázást is, de a személyes átvételt előnyben részesítem.

A festmény vélhetően a második világháború után készült, amikor a család visszakapta a somogytúri házat a műteremmel együtt. A mester a ház kertjének részletét örökítette meg, s bár a valaha volt birtok összezsugorodott és lepusztult, mégis látszanak a hajdani szépség nyomai. Ami pedig betölti a művet, az a somogyi táj szeretete, ahol a festő annyi témát fedezett fel és örökített meg. A tél tompa színei és fényei ezt a hatást tovább fokozzák. 

Kunffy Lajos (Orci, 1869 - Kaposvár, 1962) jogi tanulmányaival párhuzamosan az Iparrajziskolában és Vágó Pál műtermében művészetet tanult. 1890-ben Hollósy Simon müncheni magániskolájába járt, majd látogatta az ottani Akadémiát is. Ugyan ezen év őszén a párizsi Julian Akadémiára iratkozott be, 1895-ben pedig egy évig Münchenben tartózkodott. Művei először 1894-ben szerepeltek rangos párizsi szalonokban és kiállítóhelyeken, ettől kezdve munkáival minden reprezentatív országos tárlaton megjelent. 1903-ban francia kiállítást szervezett meg Budapesten, amiért 1905-ben becsületrenddel tüntették ki. 1934-ben visszavonult apja Somogytúri birtokára, de a festészettel nem hagyott fel.

Pályája bővelkedett sikerekben, aztán a második világháború alatt, míg Budapesten élt a családjával, feldúlták és kifosztották a somogytúri házat. Kétezerre tehető művének fele eltűnt, vagy megrongálódott. 1944-ben zsidó származása miatt minden vagyonát elkobozták és gettóba zárták, ám Horthy Miklós kormányzó nem sokkal később mentesítette a zsidókra vonatkozó jogszabályok alól.

A háború végén lakóházát és műtermét megtarthatta, idős korában mindent elölről kezdve, már csak a festészetből élt. Az alkotás vágyával dolgozott és alkotott, kiállításokat rendezett, műtermét 1958-ban Kunffy képtárrá avatták, megmaradt műveit a kaposvári Rippl-Rónai Múzeumnak ajándékozta. Egyre fokozódó elismerés vette körül a koros mestert, 1959-ben megkapta a Munka Érdemrendet, 1960-ban pedig az Érdemes Művész kitüntetést.

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest


Mások ezeket keresték még