Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Kárpáthy László olaj-vászon festmény, Enteriőr, 155 ezer Ft


155.000 HUF 492.67 USD

Garancia: 30 nap  
Személyes átvétel
Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. október 13.
Termékkód: 3215055
Megtekintések: 42
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Kataca (166)  
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban, 5 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 13:53
Regisztráció: 2012. október 29.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:enteriőr
Technika:olaj
Stílus:naturalista
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:nagy (80 cm-től)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Kárpáthy László Enteriőr c. festménye olaj-vászon, 80 x 60 cm, jelezve balra lent: Kárpáthy László.

Tisztelt Érdeklődő, gyűjteményem megvételre kínált darabjait folyamatosan töltöm fel. Kérem, kísérje figyelemmel, hátha talál ízlésének és céljának megfelelő művet.

Mindegyik festmény eredeti és kvalitásos, kép és kerete egyaránt kifogástalan állapotú. A keretek közül néhányat meghagytam, általában azonban a sérült, kopott, vagy nem a képhez illőket - festőművész-restaurátor véleményét kikérve – az alkotással harmonizáló keretre cseréltem le.

A műveket nem árulni, hanem eladni kívánom, ehhez alakítom az árakat, és várok ajánlatokat. Megegyezés szerint vállalok postázást is, de a személyes átvételt előnyben részesítem.

Az Enteriőr c. festmény eltér a műkereskedelemben forgó hasonló alkotásaitól. Általában ugyanis kastélyok, elegáns villák, nagypolgári otthonok belső tereit örökítette meg, míg ezen a képen egy konszolidált polgári környezetbe enged bepillantást. Magam ehhez csaknem megszólalásig hasonló lakásban éltem több évtizede, amelynek a miliőjét tökéletesen visszaadja az alkotás. Érdemes megnézni az aprólékosan, finoman és hibátlanul kimunkált részleteket, amelyekből összeáll egy kellemes, derűt és nyugalmat árasztó otthon nappalijának a képe.

Kárpáthy László (1900-1945?, Budapest) azon festők egyike, akiről méltatlanul kevés életrajzi adat található, születési és halálozási évének ismerete is bizonytalan, illetve több változata van. Akad még mit feltárnia a művészettörténetnek és a művészeti kutatásnak, ide tartozik Kárpáthy László életműve is.

Annyit tudni róla, hogy Magyarországon, Párizsban és Itáliában végzett művészeti tanulmányokat. 1933-tól szerepelt a Műcsarnok csoportos tárlatain. Következtetni lehet ezen kívül a Nemzeti Szalonban rendezett kiállításaira, minthogy a műkereskedelemben megfordult festményeiről készült ismertetőkben van utalás a hátoldalukra ragasztott ilyen címkékre. A fellelhető információk szerint továbbá naturalista-impresszionista modorban festett enteriőröket és tájképeket.

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest


Mások ezeket keresték még