Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Fried Pál pasztell-papír festmény, Félakt, 495 ezer Ft


495.000 HUF 1,602.77 USD

Garancia: 30 nap  
Személyes átvétel
Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. október 17.
Termékkód: 3221795
Megtekintések: 44
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Kataca (163)  
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban, 6 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 06:25
Regisztráció: 2012. október 29.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:akt
Technika:pasztell
Stílus:modern
Hordozó:papír
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Fried Pál Félakt c. festménye pasztell-papír, 65 x 50 cm, jelezve balra lent: Fried Pál. A kép a Villás Galéria 58. aukcióján 2018. október 6-án 103. tételként szerepelt.

Tisztelt Érdeklődő, gyűjteményem megvételre kínált darabjait folyamatosan töltöm fel. Kérem, kísérje figyelemmel, hátha talál ízlésének és céljának megfelelő művet.

Mindegyik festmény eredeti és kvalitásos, kép és kerete egyaránt kifogástalan állapotú. A keretek közül néhányat - mint ezt is - meghagytam, általában azonban a sérült, kopott, vagy nem a képhez illőket - festőművész-restaurátor véleményét kikérve – az alkotással harmonizáló keretre cseréltem le. Ez az egyetlen keret kivételesen nem kifogástalan, az aranyozása és a keret helyenként kopott, de nem feltűnően, tehát falra tehető, nálam is így van.

Minthogy pasztell a kép, üveg mögött van, ezért a tükröződés miatt nehéz fotózni. Ha a Tisztelt Érdeklődő a fotókon szobai berendezési tárgyakat fedez fel, az nem a festmény hibája, hanem a tükröződés következménye. A festmény hibátlan.

A műveket nem árulni, hanem eladni kívánom, ehhez alakítom az árakat, és várok ajánlatokat. Megegyezés szerint vállalok postázást is, de a személyes átvételt előnyben részesítem.

A Félakt című festményt nézve megtapasztalhatjuk, milyen tökéletesen sikerült a mester, Poll Hugó pasztellfestési technikájának az elsajátítása. A képet hollywoodi korszakában 1950-1960 körül alkotta, de arra nem találni utalást, ki volt a modell, ám egy gyönyörű hölgy volt, az biztos. A festmény ritkán látható félakt, ugyanis a női felsőtest nem kihívó, a maga természetes szépségét egyszerű pózban mutatja, a modell tekintete szelíd, akár ha magasan begombolt ruhában lenne. Ez olyan egyedülálló akt kép, amely bárhol, bárkinél elhelyezhető. A mű mesteri, az arc és a felsőtest minden részlete leheletszerű finomsággal ábrázolt, amelyet tovább fokoz a hajszálak és a bőrfelület apró pihéinek a tapintható megjelenítése a hátulról szűrődő fényben.

Fried Pál (Budapest, 1893. –  New York City, 1976.) magyar-amerikai festőművész Budapesten Poll Hugó tanítványaként sajátította el a festészet alapjait, majd Párizsban a Julian Akadémián tanult. Az első világháború kitörésekor Párizsban tartózkodott, ahol aztán öt évre fogságba került. Szabadulása után Spanyolországba és Afrikába utazott, ahol tudását gazdagítva a fény és a mozgás mesterévé vált. Utazásait követően Párizsban pasztell- és olajképeket készített, de ismert lett rézkarcairól is. Később a portréfestészetre koncentrált, és vált elismert művésszé. Visszatérve Budapestre, keleti ihletésű pasztelljeit és egzotikus tárgyú képeit a Műcsarnokban állította ki. 1932-ben gyűjteményes tárlat nyílt műveiből az Ernst Múzeumban. 1947-ben Amerikába hívták, ahol a New York-i Képzőművészeti Főiskolán kapott tanári állást, és ahol élete végéig élt. Az 1950-1960-as években Hollywoodban nagy népszerűségre tett szert portréival és a női testet felfedő pasztelljaival. Mindazok modellt ültek neki, akik más elismert festők modelljei is voltak Gyakran festette a felső tízezer társasági hölgyeit, gyönyörű fiatal nőket, balerinákat, és a filmvilág hírességeit, köztük például Marilyn Monroet. Ebből az időből származó művei jórészt amerikai nagypolgárok és gyűjtők, valamint neves galériák tulajdonában vannak. 


Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest


Mások ezeket keresték még