Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés
Ez a termék elkelt. Hasonló tétel kereséséhez használja a keresőt vagy tekintse meg a kapcsolódó hirdetéseket.

MAJOR KAMILL Páris(Perkáta1948- )"Szita" Ady mappából kiadva 1977 Párizs 39/120db "IN MEMORIAM ADY"

Készült Párizs G.Pompidou kulturális központban

Szeretné megtekinteni mennyiért kelt el?
Az eladási ár megtekintéséhez jelentkezzen be vagy regisztráljon.
Eladás ideje: 2021. 01. 16. 17:31

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2021. január 12.
Termékkód: 3360630
Megtekintések: 160
Megfigyelők: 3
Ajánlatok: 4 ajánlat
Eladó adatai
 

zoro62 (69)    
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 95.83%
Utolsó belépés: Ma, 20:51
Regisztráció: 2020. február 21.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:egyéb téma
Stílus:avantgard
Hordozó:karton
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Major Kamill Páris "Ady- Emlékére"

Művész által sajátkezűleg szignózva!

Készült a párizsi Georges Pompidou kulturális központba! /lásd fotó/

Az alkotásból 120db készült ez 39.db. Arches Rives Francé papírra lásd fotón vízjel!

Kiadva Ady emlékere készült mappából 1977 Novemper Párizs!

A 39. darab mappából eladó /lásd fotó/

Lap mérete:50.5 x 65.5 cm.

Ritka különleges darab! Ínyenceknek

Major Kamill

Grafikus, festő!A Pécsi Művészeti Gimnáziumban érettségizett, majd részt vett a Lantos Ferenc köré szerveződött alkotókör munkájában.

A Művészeti Gimnázium diákjaként Pécsett töltött évek kitűnõ alapot adtak számára a további alkotómunkához. Mesterei, Lantos Ferenc és Simon Bélaindították el a pályán, ők vezették el az önálló munkáig, és keltették fel érdeklődését a kortárs művészet iránt. Elsősorban Lantos Ferencnek és a köré csoportosulóknak, valamint Romváry Ferenc művészettörténésznek köszönhetően Pécs a hatvanas évek közepétől kezdve igen aktív és progreszszív kulturális élet színhelye volt. A fiatal, kezdő művészeknek és a hivatalostól eltérő utakkal kísérletezőknek is lehetőségük nyílt a bemutatkozásra. Így kerülhetett sor arra is, hogy Major Kamill 1967-ben, tizenkilenc évesen kiállíthasson a Bükkösdi László irányítása alatt álló pécsmeszesi József Attila Művelődési Házban.

A mindenre nyitott, tanulni vágyó fiatal festő igyekezett nyomon követni a korszak aktuális művészeti eseményeit, ugyanakkor a nála idősebb generáció művészeivel is kereste a kapcsolatot: megismerkedett Gábor Jenővel, Martyn Ferenccel, Bálint Endrével és Gyarmathy Tihamérral. Gimnazistaként a nyári iskolaszünetben a bonyhádi Zománcgyárban dolgozott, ahol a munka mellett zomácképeket és – hajlított fémlapokkal kísérletezve – reliefeket készített. Major Kamill zománcgyári munkáinak elkészültét követően Lantos Ferenc kezdeményezésére, és a gyár művészetpártoló főmérnökének, Máté Gyulának köszönhetően került sor 1968-ban a bonyhádi Zománcszimpóziumra, amelyen többek között Gyarmathy Tihamér, Papp Oszkár és Pauer Gyula is részt vettek.

 

Amikor Major 1970-ben Budapestre költözött, bekapcsolódott a Fiatal Művészek Stúdiójának tevékenységébe, és ekkor kezdett fekete-fehér geometrikus kompozíciók mellett fotókat és – Bálint Endre hatására – fotók felhasználásával kollázsokat készíteni. 1972-ben Párizsba utazott, ahol Bálint Endre és Martyn Ferenc ajánlásával felvette a kapcsolatot a már régebben ott élő magyar művészekkel, köztük Pátkai Ervinnel, Anna Markkal és Etienne Hajduval. (A Hajdunál látott bibliofil kiadványok keltették fel érdeklődését, és vezették a későbbiekben művészi albumok készítéséhez.) Bemutatott munkái alapján már megérkezése évében felvették az Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs harmadik évfolyamára, ahol grafikusi diplomát szerzett, és a sokszorosító eljárások különböző technikáinak elsajátítása mellett külön tanulmányokat folytatva Eric Seydoux műhelyében, a szitanyomat-készítésben szerzett magas fokú képzettséget. 1981 óta maga is ennek az intézménynek a tanára.

 

Már a főiskolai évek alatt is jelentkezett kiállítással: 1975-ben a párizsi Galerie du Haut- Pavéban önállóan, 1977-ben pedig a krakkói Pryzmat galériában Csorba Simonnal és Swierkiewicz Róberttel állított ki. Ezekben az években a Pêre-Lachaise temető szomszédságában lakott, és a temetőben tett gyakori séták alkalmával tett felfedezések vezették új irányba. Ekkor kezdett a pusztulás-újrateremtés gondolatával foglalkozni, amely a mai napig végigkíséri munkáját. A sírokon porladó, megkopott, elhalványodott fényképek sokaságát fotózta le, és az ezek alapján született szitanyomataiból 1978-ban elkészítette első albumát, a Le Livre des Morts-t (Holtak könyve). Műhelyében saját munkái mellett Székely Vera, Hantai Simon, Anna Márk, Curt Asker, Louis Pons, Torsten Ridell és sok más művész számára dolgozott, és olyan közös grafikai albumok megjelentetését szorgalmazta a nyolcvanas évek elején, mint a Patkó Imre támogatását élvező Ady-, Bartók és József Attila-mappa.


Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest
Postázás törékenyként2500 HUF
Külföldi szállítás
Európai Unión belül13500 HUF
Bárhova21000 HUF


Mások ezeket keresték még