Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Fassel L’ousa Ferenc (1915 - 2009) - Csábító női akt kép


360.000 HUF 1,226.39 USD

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2021. április 11.
Termékkód: 3565033
Megtekintések: 5904
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai
 

vapiano (472)   
BUDAPEST

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 11:45
Regisztráció: 2013. október 10.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 1 év pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:akt
Szignó:szignózott
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Fassel L’ousa Ferenc (1915 - 2009) - Csábító női akt kép

Vegyes technika, papír, kép mérete: 70x50cm, szignált, hátulján: Art color kft címkével, szép eredeti keretben, szobai állapotban.

Az alkotás igazi kuriózum, mivel a művésznek ritkán lehet látni “akt“ műveit, akinek pedig van a tulajdonában az nem válik meg tőle, ezért is igazi ritkaságról beszélünk!

A kép bevizsgált, 100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállalok!

A Tabánban a Fehérsas téri iskolába járt, ahol tanára Reiter Ágoston fedezte fel tehetségét. Korkedvezménnyel 14 évesen került az Országos Magyar Királyi Iparművészeti Főiskolára, ahol tanárai Haranghy Jenő, Helbing Ferenc, Simai Imre és Stein János voltak. Már diákként több plakátpályázat díjazottja volt. 1935-ben diplomázott, ám szépen ívelő karrierjét a II. világháború kettétörte. A háborúból tisztként szerelt le, a felszabadulás után mint textiltervező helyezkedett el. Töretlen lendülettel járta az ország művésztelepeit, megörökítve az apró települések, falvak különleges világát, ezáltal folyamatosan fejlesztette képességeit. A 60-as években több meghívást kapott Franciaországba, Itáliába. A képzőművészeti élettől tudatosan távol tartotta magát, életében első helyre a családja került. Fassel Ferenc fia, Cakó Ferenc[1] animációs-rendező, és rengeteg gyönyörű homokanimáció készítője.

Biztos és kivételes rajztudással rendelkezett. Igazi kolorista, egyéni látomások megfestésére képes, aki a reálist és az irreálist, a valóságost és az álomszerűt, a tárgyat és az ideát képes volt képpé alakítani. Készített akvarelleket, olajképeket. Mint kiváló rajzoló, képeinek alaphangulatát szinte mindig rajzi komponálással adja meg, s e tiszta, burjánzó motívumegyüttesre épültek rá gazdag koloritja. Remek akt-, és látványos csendéletfestő. Nagy szakmai tudását igazolja portréfestészete is. A realizmustól a szürrealista képalkotásig sok mindent végigpróbált elmélyült munkássága alatt. Habár a művész tipikusan visszahúzódó alkat - a szocialista időszak alatt nem volt hajlandó résztvenni a "hivatalos" művészeti életben - mégis több csoportos és egyéni kiállítás részvevője, valamint több galéria állandó vendége. Közérthető esztétikája, képeinek színvonala önmagáért beszél.

Pogány Ö. Gábor fogalmazott vele kapcsolatban így: "… olyan művész, akinek bravúros rajztudása, magas szintű technikai kifejezésformával párosul. Témáinak sokszínű palettáján a realizmustól az expresszív és szürrealista vonásokig szinte minden fellelhető."

Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal   PayPal

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest XIV.
Postázás3000 HUF


Mások ezeket keresték még