Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Illés Árpád (1908 - 1980) festő, grafikus „TEKNŐSBÉKA „ Tojástempera papírra!


285.000 HUF 930.28 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2021. július 16.
Termékkód: 3570516
Megtekintések: 48
Megfigyelők: 6
Ajánlatok: 1 ajánlat
Eladó adatai
 

zoro62 (128)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 21:30
Regisztráció: 2020. február 21.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:absztrakt
Technika:egyéb
Hordozó:papír
Legnagyobb méret:nagy (80 cm-től)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Angol fordítás elérhető

Illés Árpád (1908 - 1980) festő, grafikus.

„TEKNŐSBÉKA „ Tojástempera papírra!

Csak az alkotás mérete:52 x 35 cm.

Eredeti üvegezett keretében mérete: 77 X 57 cm.

Sajnos a tükröződéseket nem sikerült kiküszöbölni!

HIBÁTLAN!

Illés Árpád

Festő

Kisköcsk, 1908-05-20

Névváltozat: eredeti neve Mayer Árpád Elhalálozott: Budapest, 1980. március 24.

Győrben Pandur József festőiskolájában, majd Békéssy Leónál tanult. 1928–1933: Magyar Képzőművészeti Főiskola, mestere: Rudnay Gyula; 1933–1934: Kandó László tanítványa. A Zeneakadémia Kamaratermében működő Vígopera szcenikusa volt 1947–1948 között, majd annak megszűnése után alkalmazott grafikai munkákból élt: művészeti, régészeti, néprajzi, irodalom-, zene- és technikatörténeti kiállításokat rendezett. E munkái során elmélyítette és bővítette az őstörténeti civilizációról, az ókori, az afrikai és óceániai természeti népek kultúrájával kapcsolatos ismereteit, amelyeknek termékenyítő hatása fokozatosan jelentkezett művészetében. Ezenkívül egyedi jelképrendszerét és sajátos formavilágú kifejezésmódját filozófiai, irodalmi és zenei élmények, természetmegfigyelések, valamint a népművészet komplex hatása alakította ki. Expresszív-szürreális absztrakciójának közvetlen ihletője a természet, a növény- és állatvilág, ősi mítoszok. 1958-1969 között Budapesten rajztanár volt. A fővárosi Pedagógus Képzőművészek Kiállításán 1972-ben a Művelődésügyi Minisztérium kiállítási nívódíját, 1977-ben a Szegedi Nyári Tárlat nívódíját, 1978-ban a Munka Érdemrend ezüst fokozatát, 1979-ben a Magyar Festészet napja kiállítás nívódíját érdemelte ki. Tanulmányúton járt Francia-, Német- és Olaszországban, Hollandiában és Jugoszláviában. Míg az 50-es években balatoni akvarelleket, természetelvű képeket festett, a 60-as évek elejére alakult ki egyéni, “lírai szürrealista” festői világa. Sajátos technikája a tojástempera, amelyet többnyire papírra, illetve farostlemezre, vászonra vitt fel. Kísérletezett fajansz-csempe képekkel, faintarzia-, üvegablaktervekkel. Linóleummetszeteket készített, verseket is írt. Nonfiguratív képei a “dolgok gyökerét, a lét lényegét” kutatják, “a lelki indítékokat, a valóságot” tükrözik. Ásványi, növényi motívumok és az állatvilág elemei keverednek sajátos jelképrendszerében a geometrikus, organikus, groteszk formákkal (tojás, csigavonal, teknősbéka, kulcs, szék stb.). Tiszta színekkel dolgozott. Belső világképe rokon Weöres Sándor költői világával, akihez ifjúkora óta baráti szálak fűzték. Műtermében megfordult művészbarátait megihlették alkotásai: több vers, zenemű a művész, illetve alkotásai hatására született. Számos művét választották verseskötetek illusztrációjaként, hanglemezek borítójához. Díszlet- és jelmezterveket készített Weöres Sándor daljátékához, a “Tyunkankuru”-hoz. Illusztrált irodalmi alkotásokat, gyermekkönyveket is.

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest
Postázás törékenyként4500 HUF
Külföldi szállítás
Európai Unión belül12500 HUF
Bárhova18500 HUF


Mások ezeket keresték még