Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Igazi csemege! Éder Gyula – Puttó hallal című festménye – 125.


220.000 HUF 764.47 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2021. április 17.
Termékkód: 3576418
Megtekintések: 133
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai
 

Hellboy1 (505)   
Békés megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 92%-ban, 30 perc alatt
Pozitív értékelések: 99.65%
Utolsó belépés: Tegnap, 19:04
Regisztráció: 2019. augusztus 03.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:mitológia
Technika:olaj
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:sérült
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Eladásra kínálom Éder Gyula (1875-1945) Puttó hallal című festményét. A kép valamikor az 1900-as évek elején, első felében készülhetett. A festménynek rendkívül bájos a témája, profi módon van megfestve a művész egyik kedvenc alakja a puttókkal kapcsolatos. Festményein érezni a mesterei hatásait, mind Benczúr Gyula, mind pedig a Müncheni iskola tanításait. A vásznon (bal oldal alján) itt-ott pici hiba, festékpergés van, de szakember szerint ez könnyen javítható. A vizuális élmény egy keret átfestéssel lenne teljes. Szignó a kép bal alsó részén van. A pici szépséghiba ellenére a kép egy nagyon színvonalas festő remek kvalitású képe.

Téma: mitológia

Technika: olaj

Hordozó: vászon

Kora: XX. század eleje

Szignó: van (balra lent)

Keret: egyszerű, aranyozott keret

Méret: 67 x 55 cm (keret nélkül), 73 x 61 cm (kerettel)

Állapot: korának megfelelő, kicsit restaurálandó

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Amennyiben komolyan érdekli az alkotás, kérem bátran tegyen ajánlatot!

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Néhány gondolat a művészről:

Éder Gyula (1875-1945) festőművész a történelmi Abaúj vármegye székhelyén, Kassán született Éder Ödön Kassa polgármestere, országgyűlési képviselője és a nemzetközi hírű Benczúr Gyula festőművész testvérhúga, Benczúr Ilona gyermekeként. Festészetet a Müncheni bajor Királyi Képzőművészeti akadémián, majd Budapesten a Benczúr-féle Mesteriskolában tanult. Közben Rómában, Belgiumban és Hollandiában járt tanulmányúton. Mesterei: Benczúr Gyula, Hackl, Diez. 1911-ben elnyerte a Nemes Marcell-díjat, 1913-ban az Erzsébetvárosi Kaszinó díját. 1902-től rendszeresen szerepelt a Műcsarnok csoportos kiállításain. Nagyméretű munkája, a kassai kaszinó mennyezetképe 1903-ban készült. Művészetének fő témája mindig az ember volt. Korának jelentős arcképfestője, de elsősorban mitológiai és vallási tárgyú képeket festett. Élete utolsó másfél évtizedében több csapás is érte: 1932-ben elhunyt szeretett „múzsája”, felesége, Jolánka. Gyermeke nem született. Még korábban baleset érte, majd 1936-ban sikertelen műtétet hajtottak végre rajt és emiatt mindkét lábára megbénult, ezentúl ülve kényszerült festeni. Műveiből tartotta fenn magát, innentől többnyire magányosan élt. Az 1930-ban, 15 évesen a családhoz került Horváth Annus segítette őt munkájában. A művész lakását 1945. január 26-án bombatalálat érte, amely során szinte mindene elpusztult. Gyógyszerhiány következtében vakult meg először egyik, majd másik szemére. 1945-ben hunyt el tüdőgyulladásban. Számos hazai díjban, elismerésben részesült. Kiváló rajzkészségét és humorérzékét remek karikatúrák készítésével csillogtatta. A Miskolci Galéria 2006 februárjában megnyíló Éder emlékkiállításának képanyaga köz- és magángyűjteményekből kerül bemutatásra: elsősorban portrék, mitológiai és vallási tárgyú festmények kiegészítve a múlt század elején készült karikatúrákkal, s az azokhoz tartozó szellemes szövegekkel. A kiállítás megnyitóján a művészről megjelent monográfia is bemutatásra kerül.

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételGyula
Egyéb5000 - 8000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.


Mások ezeket keresték még