Keller Lívia (1918-2005): Asztali csendélet, 1963 - olaj-vászon festmény


118.750 HUF 324.07 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 21.
Termékkód: 3605428
Megtekintések: 96
Megfigyelők: 4
Ajánlatok: 2 ajánlat
Eladó adatai

artelicit (938)    
BUDAPEST

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 06:44
Regisztráció: 2013. december 22.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:csendélet
Technika:olaj
Stílus:poszt-impresszionizmus
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Hosszú és tartalmas életútja során jelentős életművet hozott létre Keller Lívia (1918-2005) miskolci festő-tanár. Ez a markáns, erőteljes formákat és színeket megjelenítő festménye 1963-ban, alkotói pályája középső szakaszában született. A festő saját kezűleg aláírta és datálta művét, a jobb felső sarokban pedig egy másik, kissé elmosódott aláírása is kivehető. Lehetséges, hogy a festmény alatt egy másik, korábbi képe rejtőzködik. Az olaj-vászon festmény, amelyet több mint fél évszázadon keresztül üveg alatt tartottak, kora ellenére teljesen hibátlan, újszerű, színei élénkek, azonnal keretezhető állapotú.

A kép mérete: 60 x 80 cm

Keller Lívia 1918-ban Diósgyőr-Vasgyárban, a két nagyüzem közötti kolónián született. A miskolci Tanítóképzőben tanult, ahol 1937 júniusában képesítőzött. Közben a nyári vakációban bejárt a miskolci művésztelepre, ahol Benkhardt Ágoston korrigálta. Miután 1937-ben felvételt nyert a Képzőművészeti Főiskolára, Benkhardt osztályába kérte magát, ám az osztályt később Boldizsár István festőművész vette át. Igen kedvelte az alakrajzot és festést, a mozgástanulmányt, a szobrászatot és a vízfestést. A főiskolán 1943-ban végzett rajztanári diplomával. E képesítésével Miskolcon dolgozott előbb általános iskolákban, majd középiskolákban, 1970-től az 1975-ös nyugdíjazásáig a Kilián Gimnáziumban (ma Diósgyőri Gimnázium) tanított. Oktatói munkája mellett rendszeresen alkotott, és mint a megyei képzőművész csoport és a Képzőművészeti Alap tagja, rendszeresen részt vett helyi, megyei és olykor országos kiállításokon. Lengyel tengerész férje révén jutott el Krakkóba, ahol a Képzőművészeti Akadémián rövid ideig tanulmányokat folytatott. Rengeteget utazott, Lengyelországon kívül bejárta Európát. Ezek az utazások – azon felül, hogy témát is nyújtottak számára – hatalmas tanulmányutaknak is beillettek, a nagy múzeumok és képtárak megtekintése révén. Külföldi utazásain kívül sorra látogatta a hazai művésztelepeket is, különösen a mártélyi művésztelepen érezte jól magát. Festői stílusát a nagybányai hagyományok határozták meg, tájképek, csendéletek, enteriőrök kerültek ki keze alól.

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest II.
Postázás3850 HUF

Mások ezeket keresték még