Eladó Kossuth- és Munkácsy-díjas id. Benedek Jenő: Szolnoki Tisza-part olajvászon festménye


74.999 HUF 203.87 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. május 11.
Termékkód: 3619283
Megtekintések: 402
Megfigyelők: 4
Ajánlatok: 2 ajánlat
Eladó adatai

baksi (145)  
Pest megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 50%-ban11 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 09:23
Regisztráció: 2011. június 11.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:tájkép
Technika:olaj
Stílus:impresszionizmus
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:nagy (80 cm-től)
Szignó:szignózott
Állapot:restaurált
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Eladó id. Benedek Jenő / Szolnoki Tisza-part című, 60*80 cm, olajvászon festménye. Jelezve jobbra lent. A fotón a keret csak illusztráció, nem része az eladásnak. A festmény a közelmúltban szakszerű tisztításon esett át. A kép az 50-es évek elején készült. A megadott postai díj tájékoztató jellegű.

Id. Benedek Jenő (Kecskemét, 1906 - 1987, Budapest): Festő. Első mestere a kecskeméti művésztelepen Révész Imre volt, majd a Képzőművészeti Főiskolán Benkhard Ágost irányításával képezte magát 1927-1932-ig. Hosszabb tanulmányutat tett Olaszországba és Németországba, amely nagy hatással volt művészetére. 1944-től Szolnokon tanított, és az ottani művésztelepen dolgozott. 1953-tól a Képző- és Iparművészeti Gimnázium tanára volt. Egyéni kiállításai voltak a fővárosban (Ernst Múzeum, Fényes Adolf Terem, Nemzeti Szalon) és vidéken (Pécs, Kecskemét, Szolnok) és csoportos tárlatok (Ernst Múzeum, Nemzeti Szalon, Műcsarnok, Szolnok, Párizs, Antwerpen, Helsinki, Frankfurt). Munkásságáért Munkácsy-díjat és Kossuth-díjat kapott. Művei közül a Magyar Nemzeti Galériában is többet őriz.

Magyar Képzőművészeti Főiskola, mesterei: Révész Imre, Benkhard Ágost. 1950: Munkácsy-díj; 1952: Kossuth-díj; 1984: a Művészeti Alap Nívódíja; 1986: a Magyar Népköztársaság Csillagrendje. A szolnoki művésztelepen élt 1944-től 53-ig. 1953-tól nyugalomba vonulásáig, 1966-ig a budapesti Képző- és Iparművészeti Gimnázium tanára volt. Festői szemléletét alapvetően meghatározta a mesterétől, Benkhard Ágosttól átvett nagybányai szellemiség, és bizonyos mértékig a kompozíciók életképszerű gazdagítása. Hosszabb németországi és olaszországi tanulmányútjain megismerte és festői munkamódszerébe beépítette az expresszionizmus festékkezelését és a novecento neoklasszicista kiegyensúlyozottságát, de hatott rá az olasz metafizikus festészet is, bár inkább a képszerkesztésben, mint gondolatiságában. A 30-as, 40-es években egyszerűbb figurális és tájképeket készített (Vöröshajú akt c. festményét 1930-ban a Szinyei Társaság kiállításán kitüntető oklevéllel jutalmazták). A festői felfogásából következően szakmai engedmények nélkül festett szocialista-realista tematikájú kompozíciókat (A magyar katona a szabadságért című tárlatra egy öreg és egy fiatal partizánt ábrázoló képet festett, lesállásban, meglepő perspektivikus rövidülésbe szerkesztve a két figurát). A 60-as években színskálája keményebb, kontrasztosabb lett, a realista tónusokat és reflexeket egy hidegebb árnyalatú, szigorúbban szerkesztett festészettel váltotta föl; mintegy újból eszköztárába vonva a neoklasszicista és expresszív elemeket. Élete utolsó éveiben sokalakos, szürrealisztikus hangulatú, néhány apró színkontraszttal élénkített, de naturális látványt nyújtó tájképekkel jelentkezett.

Eredetiségére örök pénzvisszafizetési garanciát vállalok!

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest III.
Postázás2500 HUF

Mások ezeket keresték még