Sződy Szilárd: Kaszimov utcáin, 1917 - régi akvarell, Oroszország


49.500 HUF 133.59 USD

Garancia: 1 év  
Az eladó szerint ajándéknak is kiváló.
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. augusztus 15.
Termékkód: 3850166
Megtekintések: 234
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

emcepe (211)  
BUDAPEST

Válaszadás: 100%-ban4 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 17.
Regisztráció: 2014. május 07.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 1 év pénzvisszafizetési garanciát vállal.
Téma:utcakép
Technika:akvarell
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:nem

Utcakép az oroszországi Kasimov városából, több mint százéves festmény, finoman kidolgozott akvarell üveg alatt, j.j.lent évszámmal. Az akvarell jó állapotú, a paszpartura sajnos, beázott az idők során. A paszpartu könnyedén cserélhető, bármely keretező 3 ezer forintért kicseréli. A művész - sok más alkotásával együtt- e képet is orosz hadifogsága idején alkotta. A sorozat egy másik darabja szintén megtalálható a profilomon.

"Sződy Szilárd magyar szobrász, éremművész, akvarellista (Nagykáta, 1878. április 27. – Budapest, Józsefváros, 1939. február 24.) magyar szobrász- és éremművész. Sződy János és Laukó Emília fia. Középiskolai tanulmányait Budapesten végezte. Az Országos Iparművészeti Iskolában tanult, ahol rajztanári oklevelet szerzett, majd Olaszországban és Németországban képezte magát. Az első világháború idején Przemysl várában teljesített szolgálatot főhadnagyként. 1915-ben orosz hadifogságba került és a Szibériában töltött 38 hónapos fogsága alatt 150 akvarellt, 100 érmet és plakettet készített. Ezekből a műveiből hazatérése után a Műcsarnokban rendeztek kiállítást. 1918-ban és 1919-ben a Nemzeti Szalonban voltak kiállításai. Számos hősi emléket, síremléket és számos érmet, plakettet készített. Legismertebb munkája a budapesti Przemysli 2-es tüzérezred hősi emlékműve (a Margit-híd budai hídfőjénél), azonkívül Dante-, Madách-, Martinovics- stb. érmek. 1921-től Állami Polgári Iskola Tanárképző Főiskola tanára Budapesten, majd 1927-től rajztanári szakfelügyelő. A Magyar Nemzeti Galéria több szobrát is őrzi. Halálát tüdőgyulladás okozta.

forrás: Budapest Aukció


Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IV.
Egyéb3200 HUF

Mások ezeket keresték még