Mónus Sándor _ Anyaság _ falusi életkép _ festmény


75.000 HUF 202.41 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. szeptember 10.
Termékkód: 3962736
Megtekintések: 210
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

ANTIKritaS (804)    
Vas megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.38%
Utolsó belépés: Tegnap, 23:51
Regisztráció: 2021. október 15.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal.
Téma:életkép
Technika:olaj
Hordozó:fa
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:nem

Szignó a jobb alsó sarokban. Olaj farost festmény, eredeti keretében. Jelzés jobbra lent: MÓNUS

Mérete keretezve: 80 cm * 60 cm; festményméret: 70 cm * 50 cm

Fazekas, népi iparművész. Mónus Ferenc testvére. Apja tálasmester volt Vásárhelyen, de műhelye megszűnt mikor az első világháború idején bevonult katonának. A család egy Orosháza környéki tanyába költözött. Apja visszatérése után 1918-ban először Orosházára, majd 1922-ben vissza, Vásárhelyre költöztek és itt édesapja újrakezdte a tálasmesterséget. Apja mellett kezdett inasként dolgozni, 1927-ben szabadult, mint tálassegéd. Egy év múlva Pestre ment két évig Kőbányán, két évig pedig a pesterzsébeti Elizabetta Kerámiagyárban dolgozott. A gyár tönkremenetel után nem kapott többé munkát sem, Pesten sem otthon. (Ekkor már tizenegyen voltak testvérek) 1932 karácsonyáig bírta a nélkülözést, majd hazagyalogolt Vásárhelyre. Mivel otthon továbbra sem volt munka tájképeket kezdett festeni. 1936-ban megnősült, négy gyermekük született. 1962-ben fölvették az ország népművészeit tömörítő Népművészek Háziipari Szövetkezetébe, 1964-ben megkapta a népi iparművész címet. Ezután többször is elismerték tehetségét 1973-ban Pécsváradon, Győrben és Vásárhelyen nívódíjat, Szentendrén emlékplakettet kapott, Siklósón országos pályázaton 1975-ben első díjat nyert. 1983-ig mintegy harminc kiállításon vett részt. 1975-ben nyugdíjba ment, de a szövetkezet tagjaként tovább dolgozott, most már a családi műhelyben. Egyedi darabokat készített és visszatért a festészethez, kisplasztikákat is formált. Munkáiban arra törekedett, hogy új formákat alakítson ki, de megmaradjon annak népi jelleg. Edényei fehér alapon kékmintás (csúcsi) és sötét alapon világosbarna díszítésűek. 1980-ban lett a Népművészet Mestere.

Kedves Vásárlóim! Tájékoztatom Önöket, hogy a 2022. évi XIII. törvény ( a kisadózó vállalkozások tételes adójáról ) változása miatt, 2022. 09. 01. napjától nem állíthatok ki számlát vállalkozások, civil szervezetek, társasházak és adószámmal rendelkező magánszemélyek részére. Megértésüket köszönöm.
Minden vásárlás után elektronikus számlát állítok ki, amihez szükségem lesz az Ön cimére.

A műalkotást alapos csomagolás mellett, a mindenkori postai díjszabással postázom. de átvehető személyesen is Szombathelyen.


Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételSzombathely
Postázás5000 HUF
Postázás törékenyként5000 HUF

Mások ezeket keresték még