Eladó Munkácsy-díjas Túry Mária: Tavaszi csendélet című olajvászon, Képcsarnokos festménye


119.999 HUF 325.60 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 09.
Termékkód: 4046745
Megtekintések: 112
Megfigyelők: 5
Ajánlatok: 2 ajánlat
Eladó adatai

baksi (145)  
Pest megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 50%-ban11 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 09:55
Regisztráció: 2011. június 11.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Művész:Túry Mária
Téma:csendélet
Technika:olaj
Stílus:impresszionizmus
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:nagy (80 cm-től)
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Eladó Túry Mária / Tavaszi csendélet című, olajvászon festménye. Mérete 60*80 + keret. Azonnal falra akasztható, hibátlan állapotú darab. Szignó balra lent. Hátoldalán Képcsarnokos raglap található, illetva autográf felirat.. A megadott postai díj tájékoztató jellegű.

Túry Mária /Kádár Györgyné/ (Szeged, 1930. - 1992., Budapest): Festő, grafikus, iparművész. 1953-ban végzett a Képzőművészeti Főiskolán, Szőnyi István és Domanovszky Endre tanítványaként. Európa több országában, Egyiptomban és az Egyesült Államokban tett tanulmányutat. 1953-tól vett részt egyéni (Fényes Adolf Terem, Hódmezővásárhely) és csoportos (Műcsarnok) kiállításokon. Műveivel külföldön is szerepelt a párizsi, velencei és nürnbergi biennálékon. Munkásságát több kitüntetéssel is jutalmazták: volt Derkovits-ösztöndíjas, kapott Érdemes Művész címet, kétszer Munkácsy-díjat és külföldön is elismerték. 1953-tól két évig tanított az Iparművészeti Főiskolán.
Sokoldalú, a képzőművészet számos műfajában (gobelin, mozaik, zománc, üveg, litográfia stb.) tevékenykedő alkotóként elsősorban a kifejezés és az ábrázolás új, korszerű lehetőségeit kereste: szubjektív felfogású, színgazdag művein a valóságból vett motívumok sematizált jelek, középúton a tiszta plasztikai jel és az imitatív formák között. Elvont formavilágban konstruált murális alkotásai a modern építészettel és belsőépítészettel együtt élő, dekoratív feladatokat vállaló monumentális művészet jelentős teljesítményei.

Eredetiségére örök pénzvisszafizetési garanciát vállalok!

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest III.
Postázás3000 HUF

Mások ezeket keresték még