Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés
Ez a termék elkelt. Hasonló tétel kereséséhez használja a keresőt vagy tekintse meg a kapcsolódó hirdetéseket.

Vadász Endre ( 1901 - 1944 )


Szeretné megtekinteni mennyiért kelt el?
Az eladási ár megtekintéséhez jelentkezzen be vagy regisztráljon.
Eladás ideje: Tegnap, 19:33

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2022. január 16.
Termékkód: 4071756
Megtekintések: 72
Megfigyelők: 4
Ajánlatok: 1 ajánlat
Eladó adatai
 

bizniszman (2197)   
Somogy megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 20:36
Regisztráció: 2014. február 13.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:akt
Technika:olaj
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Eladó a fotókon látható és állapotban lévő gyönyörű Vadász Endre alkotás gyűjteményből.A festmény valóban jó befektetési lehetőség.Jelezve jobbra lent Vadász.A fotón látható új antikolt keretben kerül átadásra így egyből falra akasztható.Restaurálva volt szakember által jobb felső sarokban,de teljesen észrevehettetlen valóban szép mestermunka a restaurálás,mert semmi nem látszik belőle.Maga az alkotás is egy remek alkotás és jó befektetési lehetőség.

Mérete: 51 cm x 62 cm kerettel maga a mű: 50 cm x 40 cm

Minden termékemnél minden ajánlatott meghallgatok!

Használt termék!

Minden termékem személyesen is átvehető!

Jelen termék szállítási költsége:

Sima csomagként házhoz: 1.855,-Ft

Postán maradó: 1.600,-Ft

Értékbiztosítva: 3.880,-Ft

VADÁSZ ENDRE SZEGED, 1901 - 1944, BUDAPEST

Szegedi polgári családban született, édesapja Vadász (Weisz) Simon Sándor terménykereskedő, édesanyja Kohn Ilona volt.[1] Endre, a középső fiuk, már tizenhét éves korában karikatúraalbumot rajzolt. A szegedi reálgimnáziumban érettségizett. 1918-19-ben Heller Ödönnél, a szegedi képzőművészeti szabadiskolában tanult. Később Fényes Adolfnál, majd a Képzőművészeti Főiskolán Glatz Oszkár osztályában tanult. Mesterei voltak még Zádor István és Olgyai Viktor.

1926-27 nyarán Mohácson vezetett a főiskolai tábort, ahol is nagy hatással van rá a színes mohácsi népviselet és a dunai táj. Varázslatos festményei ezt az idillt örökítik meg. Itt ismerkedett meg Valentin Györgyivel, akit 1928-ban feleségül vett. Kardos Albert meghívására Debrecenbe költöztek, ahol az Izraelita Gimnázium rajztanára lett.

1933-ban és 1935-ben között Nagybányán festett. Gyakori résztvevője volt a Munkácsy-céh, a Szinyei Merse Pál Társaság, az Ernst Múzeum kiállításainak, de részt vett a velencei biennálékon, a Magyar Rézkarcoló Művészek Egyesülete európai és amerikai csoporttárlatain Oslótól Chicagóig, Londontól Clevelandig. Olaj- és temperaképei, akvarelljei, finom vonalú rézkarcai, folthatásokra épített metszetei egyre népszerűbbek kerültek. Számos ex librist is alkotott. A húszas években Olaszországban, majd 1929-ben a Nemes Marcell-féle utazási ösztöndíjjal Párizsban tett tanulmányutat. Itt találkozott a későbbi műveire nagy hatást gyakorló japán fametszetekkel. 1929-ben a barcelonai világkiállításon I. díjat nyert.

1936-ban költöztek Budapestre. Számos kiállításon vett részt és sok díjat is nyert. 1937-ben pedig a Tamás Galéria rendezett gyűjteményes kiállítást műveiből. Elsősorban rézkarcai, fa- és linóleummetszetei híresek, de tempera- és olajfestményeket is készített. 1937-ben Elek Artúr a "Magyar Művészetben" jelentetett meg elemző tanulmányt "Az újabb magyar grafikai művészet" címmel, amiben magasra értékelte Vadász Endre művészetét. Több önálló albuma jelent meg. 1940 elején festményeivel részt vett a „A magyar művészetért” mozgalom Horthy Miklós kormányzó által megnyitott kiállításán az Andrássy úti Régi Műcsarnokban.

A második világháború közeledtével műveiben is érezhetővé vált szorongásélménye, halálfélelme. 1944. június 3-án, amikor megtudta, hogy feleségének másnap a budapesti gettóba kell vonulnia, a gödöllői munkaszolgálatos táborban öngyilkos lett, mint ahogy felesége is.


Vagy átvehető személyesen is amit előnyben preferálnék.

Ha ideje engedi kérem nézze meg a többi hasonló termékeimet is a lap alján található kirakatomban,illetve minden Csütörtökön lejáró 1,-Ft-ról indított aukcióimat,mert minden Csütörtökön a lejártakkal egy ütemben újabb 1,-Ft-os aukciók indulnak!

Átvehető személyesen vagy kérhető szállítással gondosan csomagolva!

Termékeimet csak a Magyar postával vagy postán maradóra vagy MPL automatába vagy házhoz szállítással tudom küldeni,illetve kisebb tárgyakat mint például a termékeim között található ékszereket vagy ami elfér egy borítékban elsőbbségi értékbiztosított ajánlottan tudom küldeni,csak ezt a két formátumú szállítást használom!

Illetve lehet kérni nagyobb értékű és törékeny termékeimnél a MPL értékbiztosított,törékeny szállítási lehetőséget,de annak a szállítási díja elég magas!Csak ennél a formátumú szállításnál vállalók felelősséget egy esetleges szállítási sérülésnél vagy törésnél!A sima csomagnál semmilyen felelősséget nem vállalók egy esetleges szállítás közbeni sérülésért vagy törésért!

Aki az általam felkínált szállítási módot nem tudja elfogadni,kérem ne licitáljon,köszönöm.

Nem küldök vagy szállítatok semmit foxposttal vagy akármilyen automatába.Ezt kérem figyelembe venni,mert utólagos reklamációt nem áll módomban elfogadni!

Kivéve az MPL postaautomata!

Ha ideje engedi kérem nézze meg a többi érdekes és értékes termékemet is,megéri,köszönöm.

A terméket számlával adom át!

A termékfeltöltés folyamatos!

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételKaposvár
Postázás1855 HUF
Postázás törékenyként3880 HUF
Külföldi szállítás
Európai Unión belül15000 HUF


Mások ezeket keresték még