„A valaha látott legszebb pasztell” - Jean-Étienne Liotard: Csokis lány – múzeumi másolat!

Ingyenes tárlatvezetés, kedvező vételi lehetőség

45.000 HUF 122.70 USD

Garancia: 30 nap  
Az eladó szerint ajándéknak is kiváló.
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. március 24.
Termékkód: 4359440
Megtekintések: 820
Megfigyelők: 3
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

marpal56 (83)    
Pest megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 23:40
Regisztráció: 2013. április 13.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Téma:portré
Technika:egyéb
Stílus:rokokó
Hordozó:karton
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:nem szignózott
Állapot:korának megfelelő

„A valaha látott legszebb pasztell” - Jean-Étienne Liotard: Csokis lány – múzeumi másolat! Ingyenes tárlatvezetéssel és kedvező vételi lehetőséggel

A karton-litográfia, illetőleg szitanyomat, linóleum metszett, vagy más nyomdatechnikai eljárással készült másolat mérete 61x37 cm, az üvegezett kerettel 71x47 cm. Hátoldala vastag kartonnal légmentesen zárt. Kora nehezen megbecsülhető, mert a védettsége eredményeként kiváló állapotban van. A keretéből következtetvén, 50 év körüli lehet. A jó kvalitása szerint festménynek is nézhető kép szerzője számomra ismeretlen. 1-5. fotó.

Egy Patkó Károly festményem hirdetési szövegét készítettem elő, amikor észrevettem egy kis rézkarcán, hogy a régóta félretett festményem (mert addig azt gondoltam, hogy az is lehet) talán Patkóé, s ha igen, akkor ebben a méretben, milliókat érne. Megörültem. 6. fotó.

Rémlett viszont, hogy koromnál fogva láttam már valahol a „Cselédlány”-t, talán nem is az Interneten, avagy múzeumban, galériában, hanem máshol. Miután megtaláltam az igazi festményt, tudtam, hogy hol találkozhattam vele, valahol Európában, talán itthon is. 7. fotó.

Nem tartott sokáig a kutatásom, mert a Google kép szerinti keresője segített. Először a British Múzeumba irányított, ahol volt egy régi litográfia a „Csokis lány”-ról, és ott megemlítették, hogy az eredetije Drezdában van, a Régi Mesterek Festészeti Galériájában. Így jutottam el a 18. századi festményhez, amelyre a kor tán leghíresebb pasztellfestője, Rosalba Carriera „ragasztotta” kortársművésze munkájára, hogy „A valaha látott legszebb pasztell”. 8. fotó.

A galéria honlapján, videó felvételen díjmentesen megtekinthető a tárlat, amelyen az is látható, hogy sok másolat létezik, de azok sem lebecsülendőek. Hasonló műalkotások számos terméken megjelenhetnek, tán már jogdíjat sem kell fizetni felhasználásukhoz. 9. fotó.

A tárgybelihez hasonló replikák azért sem megvetendők, mert lakásuk szép díszei lehetnek, s nem dollármilliókért, mint az eredetiek. Az árat illetően, még a világ leghíresebb aukciós házai, például a Christie’s is sikerrel értékesítik a jó minőségű másolatokat. A régi olaj, vászon festmények persze általában drágábbak, mint a litográfiák és hasonló copyk. 10. fotó.

Jelen másolat árát természetesen nem a leghíresebb galériák áraihoz igazítottam., de a szinte egyedinek tekinthető tárgybeli műtárgy, összehasonlíthatatlanabbul ritkább és nehezebben elérhető, mint a lakberendezési áruházak nem is oly olcsó tömegtermékei. Hasonló nagyságú keret és üvegeztetése is közel ötvenezer forint. Ennek megfelelően határoztam meg az árat.

Jean-Étienne Liotard (Svájc | 1702-1789)

A világhírű svájci mester alkotásait jelenleg a müncheni Alte Pinakothekben mutatják be. Számos galéria és múzeum, például a Metropolitan Museum of Art bemutatta munkáit a múltban. Liotard alkotásait gyakran kínálták aukciókon. 1998. óta a megvalósult árak 139 és 5.687.447 USD között mozognak, a műtárgy méretétől és hordozójától függően.

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételSzentendre
Postázás5000 HUF

Mások ezeket keresték még