FK/079 - RITKASÁG! Zichy M. jelöléssel – Zichy Mihály (portré)


999.000 HUF 2,713.34 USD

+ Ingyenes szállítás
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. augusztus 16.
Termékkód: 4730487
Megtekintések: 305
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Hellboy1 (1421)  
Békés megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 94%-ban3 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 19:15
Regisztráció: 2019. augusztus 03.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó ismeretlenként jelölte meg az alkotás eredetiségét. Ha a hirdetésben művész neve olvasható, kérjük vegye figyelembe, hogy az eladó nem garantálja, hogy az alkotás a megnevezett művész munkája.
Téma:portré
Technika:olaj
Hordozó:karton
Legnagyobb méret:kicsi (35 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:ismeretlen

Eladásra kínálom a képeken látható gyönyörű kis festményt. Szerintem bámulatra méltó az a technika, amit a festő alkalmazott. Egyszerűnek látszó, ugyanakkor zseniális ecsetkezeléssel olyan portré született, amihez foghatót is keveset látni. Ilyet csak kiemelkedő képességű festő tud. Az alkotó Zichy M. jelölést használ, amit nem tudok bizonyítani, hogy Zichy Mihály, de szerintem az és ez pedig egy önarckép. Nem tudom, és nem is akarom azt bizonyítani, hogy ez eredeti Z.M. alkotás, de ha egy ideig gyönyörködünk a portréban, szerintem mindenki eldönti, hogy ezzel kapcsolatban milyen érzése van. A jelöléssel kapcsolatosan olyan, mintha a Z betű cirill írással lenne írva. Magángyűjteményből származik, régi darabként, vélhetően a XIX. századból. Olaj/karton festmény, ami vastagon lakkozva lett. (Zichy Mihály portréját a képek végére tettem, mintegy összehasonlításképpen.) Szerény, belül némi kis díszítéssel „feldobott” egyszerű barna-fekete léckeretben, paszpartuval, üveg mögött. Az alkotás azonnal falra akasztható állapotban.

A képek között utolsóként feltöltött Zichy portré egy Jászai Mari emlékiratból származik, ebből hadd idézzek egy részt, ami jól példázza a festő elismertségét.:

"Zichy Mihály csak egy talpalatnyi talajt kért, a formalitás kedvéért: az Eszterházy-képtár igazgatóságát és fizetésül a velejáró lakást, csak azért, hogy szeretett cárjának megokolhassa, hogy miért jön haza. És Zichy Mihály, az eleven nagy művész, az orosz udvar dísze, a cár barátja, aki idehaza európai színvonalon álló művészi központot teremtett volna, nem kellett elevenen. Ezt a szörnyű történetet nem hinném el, ha a saját szájából nem hallottam volna annak idején Velencében. És halála után, mikor már senkinek hasznára nem lehetett, rettentő költséggel hazahurcolták - a hulláját. Ezt mindenki szívesen látta. Az egyik párt, mert már nem ártott, a másik párt, mert már nem használt." (Forrás: Jászai Mari emlékiratai)

Téma: portré

Technika: olaj

Hordozó: karton

Kora: XIX. század közepe

Szignó: van (balra lent)

Keret: barna-fekete léckeret némi díszítéssel, paszpartuval, üveggel

Méret: 15,5 x 10,5 cm (keret nélkül), 33 x 28,5 cm (kerettel)

Állapot: képeken látható, azonnal falra akasztható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva, de preferálnám a személyes átvételt.

Kérem, hogyha még van kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyula
Postázásingyenes szállítás
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még