Scholz Erik : "Kapás nő"


280.000 HUF 752.73 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 03.
Termékkód: 872604
Megtekintések: 308
Megfigyelők: 4
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

festmenyesek (476)   
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban4 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.14%
Utolsó belépés: Tegnap, 20:50
Regisztráció: 2012. november 27.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Téma:életkép

FK2779

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-----------------------------------------------------------------------
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.

Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.
A kép mérete: 70 x 90
Készült: Olaj, Vászon
A kép Scholz Erik (1926, 1995, Budapest, Budapest) alkotása.
Jelezve Jobbra lent "Scholz"
A festmény jó állapotban van. Keret: Ép
A festmény hátoldalán a Képcsarnokvállalat raglapja található.

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Festő. 1949-ben végzett a budapesti Képzőművészeti Főiskolán, ahol Szőnyi István és Fónyi Géza tanítványa volt. 1949-1950-ben ugyanott tanársegédként működött. Egyéni (Csók Galéria, Műcsarnok, Csontváry Galéria, Vigadó Galéria, Csepel Galéria, Jókai Klub, Ernst Múzeum, Újpest Galéria, Budapest Galéria, Szombathely, Debrecen, Pécs, Várpalota, Püspökszentlászló, Körmend, Sárvár, Balassagyarmat, Balatonalmádi, Vác, Németország, Belgium, stb.) és kollektív (Magyar Képzőművészeti Főiskola, Műcsarnok, Ernst Múzeum, Csontváry Galéria, Szombathely, Kecskemét, Szolnok, Zebegény, Kismarton, Muraszombat, Bécs, München, Párizs, stb.) tárlatokon szerepelt. A modern művészet technikai vívmányait felhasználó alakos műveket fest. Díjak: Munkácsy-díj; Kultuszminiszteri díj; Csók István Emlékérem; Magyar-Szovjet Társaság I. díj; a Fővárosi Tanács díja; a Vadászati világkiállítás I. díja; Ezüstgerely, I. díj; a Budapesti Művészeti Hetek emlékérme; az SZK nívódíja; Mezőgazdaság a képzőművészetben, I. díj; a Vas megyei Tavaszi Tárlat I. díja. Több monumentális mű alkotója (pannó, sgraffito). Munkáit őrzi a Magyar Nemzeti Galéria, a Fővárosi Képtár és több vidéki múzeum. (K.M.-K.P.: ÉS 1960/12, H. D.: ÉS 1976/3, B.M.: Műgyűjtő 1969/1, M.D.: Új Műv. 1994/11, MFGA, ML)

Magyar festők és grafikusok adattára
A Képzőművészeti Főiskolán Szőnyi István és Fónyi Géza növendéke volt 1944-1949 között. A modern művészet technikai vívmányait fölhasználó képeket fest. Murális föladatokat is végez. 1960 és 1968-ban a Csók Galériában mutatta be gyűjteményes anyagát, vidéken Pécsett, Szombathelyt, Debrecenben és Balassagyarmaton, külföldön Franciaországban (1959), az NSZK-ban (1972) és Ausztriában (1974) állított ki. 1950-ben Munkácsy-díjat kapott. - MTA

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Festő. A bp.-i Képzőművészeti Főiskolán Szőnyi István és Fónyi Géza növendéke volt. A modern művészet technikai vívmányait felhasználó műveket fest. Murális feladatokat is végez. Számos kiállításon szerepelt alkotásaival. Francia - és Németországban, valam. Ausztriában is állított ki. 1950-ben Munkácsy-díjat kapott. (MFGA)

Művészeti lexikon I-IV.
Festő, Munkácsy-díjas. A Képzőművészeti Főiskolán 1944-49 között Szőnyi István és Fónyi Géza növendéke volt. 1950 óta szerepel kiállításokon. A modern művészet új technikai megoldásait felhasználó figurális képeket fest. 1964-ben Pécs-Meszes Legény-szállítójának előcsarnokába pannót, 1965-ben a miskolci D-Kilián lakótelep 3. sz. házába sgraffitót készített. Gobelintervezéssel is foglalkozik. 1960-ban kiállítása nyílt a Csók Galériában.

Művész életrajzok kortárs magyar képzőművészek
1944-1949 között Szőnyi István növendéke a Képzőművészeti Főiskolán. Számos kelet- és nyugat-európai országban járt tanulmányúton. Kollektív tárlatok mellett 1960-ban és 1968-ban a Csók Galériában, 1977-ben a Műcsarnokban, 1978-ban a Csontváry Teremben, 1982-ben a Derkovits Teremben voltak jelentősebb tárlatai. Bemutatkozott ezen túl számos vidéki városban, továbbá Franciaországban (1958), az NSZK-ban (1972) és Ausztriában (1974). 1950-ben Munkácsy-díjat kapott. - Pályája figurális és életképi témákkal indult, majd modern hangvételű, dekoratív színvilágú tájképekre és csendéletekre tért át. Újabb festményeit ráapplikált tárgyakkal - pl. fatörzsdarabokkal - egészíti ki, így próbál szerves egységet formálni a tapasztalati világból, a festői síkból és a térplasztikából. A kolorisztikus tájfestés hagyományát ezzel a módszerrel az objektív irányba fejlesztette tovább, anélkül azonban, hogy a realista tradíciókat feladta volna. Több murális alkotása került kivitelezésre.

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - házhozszállítás6800 HUF
PostaPont4800 HUF

Mások ezeket keresték még