Töltse fel már nem használt ruházati cikkeit!

OROSZ NÉPI FEJFEDŐ GYÖNGYÖKKEL FLITTERREL KÖVEKKEL ÉKÍTVE


35.999 HUF 98.46 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. szeptember 07.
Termékkód: 2294668
Megtekintések: 385
Megfigyelők: 5
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

predom (1654)   
Hajdú-Bihar megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.59%
Utolsó belépés: Ma, 08:20
Regisztráció: 2014. március 06.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Szép állapotú díszes Orosz női fejfedő,pántlika: Anyaga bársony, Tekla gyöngyökkel ,bársony zsinórra ,flitterekkel és csiszolt piros és színjátszó üveg kövekkel díszítve. Hosszú selyem szalaggal. Két oldalán színjátszó apró gyöngyökből fűzött lógókkal ékítve.igényes kézimunka.

Mérete a díszes résznél mérve:45-cm. A kúp hossza a szélétől mérve:33-cm. A szalag hossza:90-cm.szélessége:6-cm.Magassága:18,5-cm Ritka gyűjteménybe illő darab

A parasztnők ugyanazt teszik a maguk tehetsége és módja szerint. Náluk a divatot a rikító élénk (főkép a piros és kék) színek, az ékszereket az üveggyöngyök és pántlikák pótolják.
Dicséretre méltó azonban az orosz nőknél, hogy a változó divat-öltözetek mellett mind máig megőrizték a régi nemzeti viseletet is és előforduló alkalommal, nemzeti ünnepeken, estélyeken, színpadon, sőt a közéletben is szívesen felveszik és büszkén viselik a régi nemzeti öltözetet.
A gazdag úri nők ilyenkor pompás bojárnő öltözetben jelennek meg, a mely dúsan van ékítve keleti gyöngyökkel (gyöngyös fej- és nyakékkel) és drága prémekkel.
A nagy-orosz nemzeti nép-viselet főékessége a piros és kék fejtővel kivarrott és Volga melléki csipkével díszített ingváll, ugyanolyan kötény és kivarrott szegélyű piros, vagy kék szoknya (jupka). Fejékül üveg gyönggyel díszített kék, vagy piros bársony párta szolgál. A nyakon és mellen 5-6 sor (piros, kék, sárga, zöld, fehér, rózsaszínű) üveggyöngy ragyog, melyet hátul ugyanannyi szál mindenféle színű s derékig lelógó pántlika tart össze.
Mindkettő igen szép, festői viselet, szép még fényképben is, bár ez a színpompát nem tudja visszatükröztetni.

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételDebrecen
Postázás2390 HUF

Mások ezeket keresték még