Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

18,2 ct rubin drágakő kaboson


25.000 HUF 80.58 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. július 18.
Termékkód: 1467994
Megtekintések: 304
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai
 

Anitabonita (374)   
Somogy megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 84%-ban, 12 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2020. szeptember 18.
Regisztráció: 2014. december 02.
Forma:ovális
Szín:vörös
Felület:polírozott
Karát:10.00-

A szép csiszolásnak köszönhetően látszanak a rubin jellegzetes növekedési sávjai, maga a kő a vörös több árnyalatában pompázik. Afrikából származik. ékszerbe foglalható állapotban..Minden típusú drágakővel kapcsolatban alakultak ki mítoszok, legendák. Az évezredek során a rubin is kellőképpen fel lett ruházva az őt illető mágikus erővel.

Nagyon sok népcsoport úgy tartotta, hogy a rubin az élet tüzét hordozza magában. Például az indiaiak úgy gondolták, hogy rubin ékszer viselése révén életük végéig egészség és szerencse kíséri őket.

Ázsiai mítoszok szerint a rubin az istenek vérét zárta magába. Az emberek joggal hitték azt, hogy ha rubin köveket ajándékoznak Krisnának, akkor császári ranggal lesznek megjutalmazva következő életükben.

Sokan úgy tartották, hogy a rubin távol tartja a gonoszt. Az egészségmegőrzés egyik ősi formájának is tartották a rubin viselését, mivel némely hitvilág szerint a rubin megváltoztatja a színét, ha viselőjének megromlik az egészsége.

Nem véletlen, hogy az élet tüzének hívták, hiszen a legenda-töredékekből látható, hogy szerencsét, egészséget, vagyont, hosszú életet és boldogságot társítottak a rubin drágakőnek, illetve ezeket a „juttatásokat” várta el a tulajdonosa.

Rubin, a bátorság köve

Egyes népek körében a rubin – a fentiekkel ellentétben – a bátorság köve volt. Olyannyira hittek ebben, hogy a tehetősebb harcosok rubin köveket ültettek a bőrük alá, mert hitték, hogy ez elegendő bátorságot önt beléjük a csatában.

Az eredetiségre garanciát vállalok!

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Postázás650 HUF


Mások ezeket keresték még