Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Nyers malachit ásvány kis hemimorfittal


16.500 HUF 55.34 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2021. január 05.
Termékkód: 2759638
Megtekintések: 38
Megfigyelők: 0
Eladó adatai
 

Anitabonita (397)   
Somogy megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 19:40
Regisztráció: 2014. december 02.

Az emberiség történetében régóta ismert a malachit. Viszonylag puha ugyan, de kellemes zöld árnyalatai miatt az ókori görögök és a rómaiak igen kedvelték. Ebből a korból csodaszép malachitkámeák, gemmák, kisplasztikák és vázák maradtak ránk.

Amulettként viselőjét állítólag különféle veszélyektől óvta meg.

Plinius azt írja róla, hogy gyerekek viseljék talizmánként, mert megvédi őket a rontástól, szemmel veréstől és mindenféle veszedelmektől, gyógyírként viszont sebekre ajánlja.

Használták festékalapanyagként is: a római nők malachitporral festették a szemhéjukat. Az ókori Egyiptomban gyakran használták falfestményekhez, zöld színként.

Az egyiptomiak a remény és a bizakodás köveként tisztelték.

A malachitnak rézércként is régi a hagyománya.
Feltűnő zöld színével a bányászoknak megbízhatóan elárulja a réz-, illetve rézérc lelőhelyeket. Gazdag malachitlelőhelyeket tártak fel a 18. század végén és a 19. sz. elején a Közép-Urálban. 5-20 kg-os tömbök kerülnek általában a felszínre, de már találtak több tonnás darabokat (Mednorudianski bánya, 1836). A bányában darabolták szét, szállítható néhány tonnás darabokra. Ebből a tömbből készítették a téli palota malachit termét. Erről tanúskodnak még a szentpétervári Ermitázs malachitmunkái és az Izsák-katedrális hatalmas oszlopai.

Napjainkban a Kongói Demokratikus Köztársaság termeli a legtöbb malachit követ, amely akár 10 cm-es hosszúságot is elérhetnek.

Ékkő gyanánt mind a mai napig megőrizte a közkedveltségét. Az ügyes csiszolat érvényre juttatja a legkülönfélébb hajlott, koncentrikus kör alakú, sávos vagy vonalas mintákat, és ezek csodálatosan szép díszítő rajzolatokat alkothatnak.
A malachit átlátszatlan, vékony csiszolatban áttetsző.
UV-sugárzásban nem fluoreszkál.
A malachitot csaknem kizárólag simára csiszolják. A kabosonokból láncokat, karkötőket, gyűrűket és mindenféle iparművészeti tárgyakat készítenek.

Lehetőleg ne érintkezzék vízzel és ne tegyük ki közvetlen napfénynek sem.

Gyógyító ásvány:

A modern kristályterápia lelki problémák megoldására alkalmazza. Ha malachitból készült ékszert viselünk, egészen biztosan képesek leszünk arra, hogy embertársainkkal a legtoleránsabban viselkedjünk. Ez a kő ugyanis erősíti az empátiakészség kialakulását, és ahhoz is hozzásegít, hogy a környezetünkben élők hibáit, tévedéseit elnézzük. Ha például egy családban mindennaposak a viták, akkor a házastársak és a gyermekek viseljenek egyaránt malachitból készült talizmánt. Ha a túlságosan ingerült vitapartnerek ezt kezükbe fognák, indulataik azonnal lecsillapodnának. Ingerültség esetén akasszunk a nyakunkba malachitból készült ékszert vagy dugjunk a zsebünkbe egy kis követ

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Postázás850 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.


Mások ezeket keresték még