Tanzanit drágakő 0.69 ct ékszerbe foglalható Eredeti!


75.500 HUF 205.86 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. június 02.
Termékkód: 3662790
Megtekintések: 206
Megfigyelők: 2
Eladó adatai

Bonitaa (763)    
Somogy megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 96%-ban10 óra alatt
Pozitív értékelések: 99.3%
Utolsó belépés: Ma, 10:50
Regisztráció: 2014. december 02.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Csodálatos színű trillion vágasú csiszolt tanzanit drágakő, ékszerbe foglalható állapotban!

Több ezer évvel ezelőtt egy vulkánkitörés során bekövetkező hőreakció hatására jött létre a tanzanit, ez az alapvetően kékes csillogású drágakő, amely erős napsütésben vöröses árnyalatot ölthet, de más-más szögből nézve akár lila is lehet.

A huszadik század második felében a maszájok megmutatták féltett kincsüket egy indiai kalandornak, Manuel d’Souzának, aki drágakövek után kutatott Afrika keleti részén. A törzs tagjai elvezették őt a Mereláni hegységhez.

A Kilimandzsáró lábánál a kalandos életű utazó azt hitte, zafírra bukkant. 1967-ben az értékes kőből mintát küldött az egyik barátjának New Yorkba, aki eljutatta Henry Platthoz, a Tiffany vezérigazgatójához, majd a piacon is megjelent a drágakő. Manuel d’Souza azonban nem tudta élvezni a dicsőséget és a gazdagságot: nem sokkal a felfedezés után a Dar es Salaam-ba vezető úton egy tragikus autóbalaestben meghalt.

A követ kék zoizitnak nevezték el, amelyet a Tiffany értékesítési szempontból nem talált megfelelőnek. Attól tartottak, hogy suicide-nak ejtik majd, ami angolul öngyilkosságot jelent, ezért a negatív töltet elkerülése érdekében megváltoztatták a nevét. Mivel az ékkő csak Tanzániában lelhető fel, ezért az országról keresztelték el. A Tiffany 1967 és 72 között kétmillió karát mennyiségű tanzanitot bányászott ki a Kilimandzsáró lábánál, mielőtt a tanzániai kormány államosította az üzemet és a területet.

A tanzanit rendkivül ritka drágakőnek számít, egyes felmérések szerint egy generáción belül elfogyhat. A tanzanit lelőhelye a maszájok lakta vidéken található. A bányák újra magántulajdonba kerültek, az egyik legnagyobb üzemeltető éppen egy dél-afrikai nagyvállalat. Minden legálisan eladott tanzanithoz igazolást adnak, ami tartalmazza a kő karátját, színét, méretét és az eladó nevét. Az új tulajdonosa csak így viheti ki az országból, a tanzániai kormány ezzel is igyekszik kivédeni az esetleges visszaéléseket.

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás500 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még