6db eredeti Tanzanit drágakövek trillion xsiszolatok egyenként


db x 15.000 HUF 40.84 USD
Elérhető: 5 db
Már elkelt: 3 db

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. augusztus 08.
Termékkód: 3783290
Megtekintések: 455
Megfigyelők: 6
Eladó adatai

Bonitaa (763)    
Somogy megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 97%-ban9 óra alatt
Pozitív értékelések: 99.3%
Utolsó belépés: Ma, 16:34
Regisztráció: 2014. december 02.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Szín:kék
Felület:polírozott
Karát:0.25-0.49

Csodálatos színű trillon vágasú csiszolt tanzanit drágakövek, ékszerbe foglalható állapotban! Az ar darabonként ertendő!

meret: 2,3x2,3 mm esek

Több ezer évvel ezelőtt egy vulkánkitörés során bekövetkező hőreakció hatására jött létre a tanzanit, ez az alapvetően kékes csillogású drágakő, amely erős napsütésben vöröses árnyalatot ölthet, de más-más szögből nézve akár lila is lehet.

A huszadik század második felében a maszájok megmutatták féltett kincsüket egy indiai kalandornak, Manuel d’Souzának, aki drágakövek után kutatott Afrika keleti részén. A törzs tagjai elvezették őt a Mereláni hegységhez.

A Kilimandzsáró lábánál a kalandos életű utazó azt hitte, zafírra bukkant. 1967-ben az értékes kőből mintát küldött az egyik barátjának New Yorkba, aki eljutatta Henry Platthoz, a Tiffany vezérigazgatójához, majd a piacon is megjelent a drágakő. Manuel d’Souza azonban nem tudta élvezni a dicsőséget és a gazdagságot: nem sokkal a felfedezés után a Dar es Salaam-ba vezető úton egy tragikus autóbalaestben meghalt.

A követ kék zoizitnak nevezték el, amelyet a Tiffany értékesítési szempontból nem talált megfelelőnek. Attól tartottak, hogy suicide-nak ejtik majd, ami angolul öngyilkosságot jelent, ezért a negatív töltet elkerülése érdekében megváltoztatták a nevét. Mivel az ékkő csak Tanzániában lelhető fel, ezért az országról keresztelték el. A Tiffany 1967 és 72 között kétmillió karát mennyiségű tanzanitot bányászott ki a Kilimandzsáró lábánál, mielőtt a tanzániai kormány államosította az üzemet és a területet.

A tanzanit rendkivül ritka drágakőnek számít, egyes felmérések szerint egy generáción belül elfogyhat. A tanzanit lelőhelye a maszájok lakta vidéken található. A bányák újra magántulajdonba kerültek, az egyik legnagyobb üzemeltető éppen egy dél-afrikai nagyvállalat. Minden legálisan eladott tanzanithoz igazolást adnak, ami tartalmazza a kő karátját, színét, méretét és az eladó nevét. Az új tulajdonosa csak így viheti ki az országból, a tanzániai kormány ezzel is igyekszik kivédeni az esetleges visszaéléseket.

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás790 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még