9.33 ct madagaszkári hőkezelt rubin kaboson drágakő


45.000 HUF 123.16 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 29.
Termékkód: 3970211
Megtekintések: 71
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

Bonitaa (747)    
Somogy megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.3%
Utolsó belépés: Tegnap, 20:07
Regisztráció: 2014. december 02.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Forma:ovális
Szín:pink
Felület:polírozott
Karát:1.75-1.99

Pinkesvörös színű ovalis madagaszkári rubin, remek áron -ékszerbe foglalható állapotban. Az eredetiségre garanciát vállalok!

a további adatok a kepek között talalhatók.

A rubin a drágakövek drágaköve, még a királyok is sokra becsülték - a korund ásvány vörös változatát. A rubin vörös színárnyalatai - a rózsaszíntől a bíborig vagy a barnásvörösig - a kő króm, és vastartalmától függnek. A rubin a gyémánt után a legkeményebb ásvány, ezért, és csillogó fénye miatt igen alkalmas értékes drágaköves ékszerek díszítésére.
A legértékesebb kövek Burmából származnak, de nagyon szép, fényes vörös köveket bányásznak Madagaszkárban, Afganisztánban, Pakisztánban és Vietnamban is. A vörösbarnák Thaiföldről származnak. Az igazán szép rubinok olykor drágábbak még a gyémántnál is. A követ a történelem folyamán a szerelem, és a szenvedély szimbólumának tartották. A júliusi szülöttek hónapköve. A rubinon, de különösen a zafíron gyakran bizonyos irányban sajátságos fényjelenség látszik, ami különösen domborúan csiszolt felületen jut jól érvényre. Az ilyen köveket rubinmacskaszemnek nevezik.
A jelenség a bázislapon sokszor hatágú, ritkábban tizenkét ágú csillagalakban jelentkezik (aszterizmus) s e kövek közül különösen kedveltek azok, amelyeken a csillag határai elég élesen látszanak: csillagzafír és csillagrubin. A sajátságos jelenségek okai a kő belsejében levő különböző zárványok, így elsősorban rutil tűcskék, de okozhatja a színező anyagnak finom rostok alakjában való elhelyezkedése is. A korundot a savak, még a fluorsav sem támadják meg. A rubinok között a legértékesebbek a sötét kárminpiros, úgynevezett galambvérszínű. Különösen sok szép rubin van a perzsa sah birtokában. Sok régi híres kőről kiderült, hogy nem rubin, hanem spinell: III. Gusztáv svéd király galamb-tojásnagyságú híres köve pedig, amelyet II. Katalin orosz cárnőnek ajándékozott s így az orosz koronakincsek közé került, turmalinnak bizonyult. Sok szép rubin van a francia koronakincsek között is. A középkorban úgy vélték, hogy ennek a drágakőnek van a legerősebb kapcsolata a kozmikus térrel, főként a Holddal, éppen ezért hordjuk éjszaka, nappal pedig tegyük félre! A mágusok szerint megtöri a gonosz varázslatot, megerősíti a barátságot, hosszú életet, szépséget adományoz. A szerelem szimbóluma, megőrzi a testi-lelki szerelmet. Egyesek szerint a színét megváltoztatja akkor ellenségre, veszélyre hívja fel a figyelmet. Serkenti a szív csakrát, és átalakítja a haragot és a negatív energiákat, boldogságra bátorít.

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás650 HUF

Mások ezeket keresték még