Merkúr eredetű akondrit meteorit polírozás- vágás nélkül


15.000 HUF 38.87 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2022. január 23.
Termékkód: 4090777
Megtekintések: 172
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

Anitabonita (530)   
Somogy megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban16 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 20:10
Regisztráció: 2014. december 02.

Eredeti, bevizsgalt termék.

NWA 8409

Az ár dobozonkent értendő.

Meteorit a Merkúrról

Valószínűleg a Merkúrról származik az a rejtélyes kődarab, amely két és fél éve került elő a marokkói sivatagból. Ha a szakemberek feltételezése beigazolódik, akkor az NWA 011-es lehet az első ismert Merkúr-meteorit.

Az NWA 011-es számon regisztrált kőzetet vizsgáló japán kutatók számára már a kezdet kezdetén világos volt, hogy a darab valamikor olvadt állapotban létezett és a meteoritokat alkotó anyagoknál lényegesen könnyebb elemekből áll össze. Ezek alapján a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a kő egy nagyobb darabról vált le.

Az első vizsgálatok alapján a szakemberek azt állították, hogy a kő a Vesta kisbolygóról érkezett a Földre. A részletesebb elemzés alapján azonban kiderült, hogy a kőzet összetétele sokban különbözik azoktól a meteoritoktól, amelyek feltehetően a Vestáról származnak. Az NWA 011-esben mért oxigénizotóp-érték arra utal, hogy a kő nem egy aszteroidáról, hanem egy annál nagyobb égitestről származik

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás1850 HUF


Mások ezeket keresték még