Régi Jindřich Waldes Koh-i-nor patentos doboz reklám fa doboz


30.000 HUF 81.94 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 23.
Termékkód: 4408471
Megtekintések: 76
Megfigyelők: 4
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

corvinantiques (111)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 67%-ban2 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 10:31
Regisztráció: 2016. november 09.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Eladó a képeken látható régi Jindřich Waldes Koh-i-nor patentos reklám doboz. Szép állapotú. A doboz anyaga fa, belül a teteje selyem béléssel díszített. A tetején a dekor szintén nagyon szép állapotban megmaradt.

AZ UTOLSÓ KÉP CSAK ILLUSZTRÁCIÓ A CÉG EGY KORABELI TERMÉKÉRŐL.

Kora: 1920 körül

Szélessége: 21 cm

Mélysége: 17 cm

Magassága: 7,5 cm

ÉRDEKESSÉG:

Jindřich Waldes (más néven Heinrich Waldes vagy Henry Waldes; 1876. július 2., Nemyšl – 1941. július 1., Havanna ) vezető iparos, a Waldes Koh-i-noor Company alapítója , zsidó származású cseh hazafi és műgyűjtő.

Jindřich Waldes 1912-ben Koh-i-noor kötőelemeket gyártott a német piacra.

Karel Waldesnek, Jindřich apjának volt egy fogadója és egy kis rövidáru boltja a dél- csehországi Tábor városa melletti Nemyšl faluban . Azt akarta, hogy fia folytassa üzletét, de Jindřich hivatalnoki állást talált az Eduard Lokesch and Son prágai cégénél.. Ez a cég gombokat és mandzsettagombokat gyártott. Mivel Waldes jó nyelvtudással rendelkezett, Lokesch üzleti ügynöke lett, és beutazta a világot a cég nevében. 1902-ben Waldes Hynek Puc (1856–1938) mérnökkel együtt elhagyta Lokesch-t, és megalapította saját cégét. Egy évvel később Puc feltalált egy speciális gépet. Az új gép tíz szakmunkás munkaerejét egészítette ki. A termelés növekedésével Puc egyre több gépet talált ki a csapok, biztosítótűk, tűk és gombok gyártásának támogatására. A világhírű Waldes védjegy, a Miss KIN 1912-ben jött létre, amikor Waldes óceánjáró útján találkozott Elizabeth Coyne-nal , aki játékosan a szemébe nyomta az egyik rögzítőt. František Kupkaportréját olajjal festette, Vojtěch Preissig pedig ebből tervezte a cég védjegyét. A többi használt kereskedelmi név a Koh-i-noor és az Otello volt.

A Waldes Koh-i-noor fő termelése Prága-Vršovice városában volt, ahová 1907-ben költözött. Harminc év alatt nagy konszernné fejlődött, mindenféle fém rövidáru-árut gyártott leányvállalataival Varsóban (1908), Drezdában , Párizsban (1911 ). ), Bécs (1920), Barcelona (1928) és New York . Egy helyi versenytársat, a Lokesch céget már 1909-ben megvásárolta.

1939 - ben Jindřich Waldest a Gestapo letartóztatta zsidó származása miatt, és két évre bebörtönözték a dachaui és buchenwaldi koncentrációs táborokba . 1941 - ben családja, akiket Jindřich a háború előtt az USA -ba engedett kivándorolni (ő maga is hazafias okokból döntött úgy, hogy Csehszlovákiában marad ), nyolcmillió protektorátusi koronáért kiváltotta a náci börtönből. Először Lisszabonba szállították. Waldes azonban nem élte túl a Lisszabonból New Yorkba tartó hosszú utat, és tisztázatlan körülmények között halt meg 1941 májusában a kubai Havannában , ahol a hajó az út során kikötött. Az olšanyi új zsidó temető családi sírjában temették el.

Bármely, a termékkel kapcsolatos kérdésre szívesen válaszolok.

Minden termékemről számlát adok. Kérem tekintse meg további eladó termékeimet is. Általában ritkább, egyedibb tárgyak értékesítésével foglalkozom. Időszakosan töltöm föl üzletem árukészletét és az új szerzeményeket!

Személyes átvétel az üzletemben, a VIII. kerületben lehetséges, de postázás is megoldható előzetes egyeztetés után.


A postaköltség megfelel a mindenkori legkedvezőbb postai díjszabásoknak, melyet befolyásol a csomagolás utáni súly, méret, illetve hogy a kedves vásárló milyen formátumban és szolgáltató által kéri a postázást.

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest VIII.
Postázás1 HUF
Postázás törékenyként1 HUF
Egyéb1 - 10000 HUF

Mások ezeket keresték még