Scapolite nyers drágakövek Pakisztánból! Garancialis!!!


db x 25.500 HUF 69.74 USD
Elérhető: 6 db

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 14.
Termékkód: 4700021
Megtekintések: 66
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

Bonitaa (747)    
Somogy megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.3%
Utolsó belépés: Tegnap, 20:31
Regisztráció: 2014. december 02.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Forma:kerek
Szín:sárga
Felület:polírozott
Karát:10.00-


Ellenőrzött, bevizsgált termék!

Bár nem közismert, a scapolite vonzó drágakő mind az ékszerrajongók, mind az ásványgyűjtők számára. Sokféle színben kapható, és drámai fluoreszcenciát mutathat. A ritka példányok fenomenális hatásokat is mutatnak, mint például a chatoyancy.

A sárga skapolit értéke a mérettől , a tisztaságtól és a szín erősségétől függ. A színtelítettség és az egyedi vágás a natív vagy kereskedelmi vágással szemben a szokásos árprémiumra számíthat . A természetes lila vagy lila skapolitok értékei nagymértékben eltérnek a besugárzott kövekétől, mivel a kezeletlen kövek ritkábbak, és finom, de sokkal tisztább lila színűek.

A ritka macskaszem scapolite rendkívül változatos és nagyon szép.Az átlátszatlan Quebec és Ontario anyagból vágott cabochonok nagyon szépek és gyakran fényesen fluoreszkálnak .


A tanzániai aranyszínű skapolit sokkal sötétebb tónusú , mint a brazil anyag, és sokkal tisztább is. Sőt, elég rendelkezésre áll ahhoz, hogy megvalósítható legyen az ékszerek elterjedese.A szkapolit ásványcsoport szilárd halmazállapotú sorozatot tartalmaz a marialittól a meionitig, közbenső tagként a mizzonittal. Gemológiai szempontból a scapolite kifejezés azokra a drágakövekre utal, amelyek ebben a sorozatban képződnek. A régebbi források ezt a sorozatot "wernerite"-nek nevezhetik.A szkapolitok színe és tulajdonságai a kémiai összetételükben lévő nátrium és kalcium mennyiségének változásával változnak. A színek a szinte színtelentől a rózsaszínen és lilán át a sárgáig és a narancsig terjednek. Messze a sárgák fordulnak elő leggyakrabban.Ezenkívül az úgynevezett „szivárvány” vagy „ napkő szivárványok” irizálnak . A közelmúltban az Amerikai Gemológiai Intézet (GIA) megállapította, hogy barnás narancssárga vérlemezkék, esetleg hematit zárványok kalandosságot okoztak egy scapolite példányban . Természetesen az igazi napkövek földpátok , és a szkapolitok nem tartoznak ebbe az ásványcsoportba. (Ne feledje, hogy a fényes rózsaszín skapolitot néha tévesen rózsaszín holdkőnek nevezik )


Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás500 HUF

Mások ezeket keresték még