Olgyai Viktor : Téli reggel


280.000 HUF 724.00 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2022. június 27.
Termékkód: 1054204
Megtekintések: 23
Megfigyelők: 8
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

festmenyesek (358)   
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 19:36
Regisztráció: 2012. november 27.
Téma:tájkép

FK3309

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-----------------------------------------------------------------------
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.

Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.

A kép mérete: 60 x 90
Készült: Akvarell, Karton
A kép Olgyai Viktor (1870, 1929, Igló, Ausztria (Gasiberg-Salzburg mellett)) alkotása.
Jelezve Jobbra lent "Olgyai Viktor"
A festmény jó állapotban van. Keret: Ép
A festmény hátoldalán látható egy kiállítási címke: 108/1915.

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Festő és grafikus. A teológia és bölcsészet után a festőművészet vonzotta legjobban. Ezért 1891-ben beiratkozott a bécsi Képzőművészeti Akadémiára, ahol Lichtenfels és Unger voltak a tanítómesterei. 1894-ben egy olajképet állított ki, majd 1897-ben a tíz rézkarcból álló "Téli album" keltett feltűnést. 1893-ban és 1906-ban elnyerte az Esterházy-díjat, 1909-ben a Képzőművészeti Társulat díját, 1912-ben pedig az állami tájrajzdíját. 1921-1929 között elnöke volt a Magyar Rézkarcolóművészek Egyesületének, a Magyar Aquarell- és Pasztelfestők egyik alapítójaként tartják számon, és mint rajztanár működött a budapesti Képzőművészeti Fősikolán, ahol grafikánk újabb fellendülésének legkiválóbb tényezője volt. A Műcsarnok 1929-ben emlékkiállítást rendezett munkáiból. A magyar sokszorosító grafika jelentős úttörője. Számos műve van a Magyar Nemzeti Galéria grafikai gyűjteményében. (Éber, ML)

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Festő és grafikus. A teológia és bölcsészet után a festőművészet vonzotta legjobban. 1891-ben beiratkozott a bécsi Képzőművészeti Akadémiára, ahol Lichtenfels és Unger voltak a tanítómesterei. 1894-ben egy olajképet állított ki, majd 1897-ben a tíz rézkarcból álló "Téli album" keltett feltűnést, 1893-ban és 1906-ban elnyerte az Esterházy-díjat, 1909-ben a Képzőművészeti Társulat díját, 1912-ben pedig az állami tájrajzdíjat nyerte el. Elnöke volt a Magyar Rézkarcolóművészek Egyesületének, és mint rajztanár működött a bp.-i Képzőművészeti Fősikolán, ahol a grafika újabb fellendülésének legkiválóbb tényezője volt. Számos műve van a Magyar Nemzeti Galéria grafikai gyűjteményében. A Műcsarnok 1929-ben emlékkiállítást rendezett műveiből. (Éber)

Magyar festők és grafikusok adattára
A teológia és bölcsészet után a festőművészet vonzotta legjobban, és ezért 1891-ben beiratkozott a bécsi akadémiára került. 1894-ben egy olajfestményt állított ki, majd 1897-ben a tíz rézkarcból álló TÉL albuma keltett feltűnést. 1903-ban és 1906-ban vízfestményével elnyerte az Esterházy-díjat, 1909-ben a Képzőművészeti Társulat díját, 1912-ben pedig az állami tájrajz díját. Olgyai elnöke volt a Magyar Rézkarcolóművészek Egyesületének, és mint rajztanár működött a Képzőművészeti Fősikolán. A magyar sokszorosító grafika jelentős úttörője volt. 1929-ben emlékkiállítást rendeztek műveiből a Műcsarnokban. Számos művét őrzi a Magyar Nemzeti Galéria. - Irod.: Farkas Zoltán: Olgyai Viktor. Napkelet, 1929. - ML

Művészeti lexikon I-IV.
Grafikus és festő, a magyar sokszorosító grafika jelentős úttörője, a Képzőművészeti Főiskola grafikai tanára. 1891-ben a bécsi akadémiára iratkozott be. 1894-től állított ki, több díjat nyert. A Magyar Rézkarcoló Művészek Egyesületének első elnöke (1921-29 között) s a Magyar Aquarell és Pasztellfestők Egyesületének egyik alapítója volt. Számos művét őrzik a Nemz. Gal. grafikai gyűjteményében. Kovács Éva

Művészeti lexikon I-II.
Grafikus és festő. A teológia és bölcsészet után a festőművészet vonzotta legjobban, és ezért 1891. a bécsi Akadémiára került, ahol Lichtenfels és Unger voltak a mesterei. 1894. olajfestményt állított ki, majd 1897. a tíz rézkarcból álló Tél album keltett feltűnést. 1903. és 1906. megnyerte az Esterházy-díjat vízfestményére. 1909. a Képzőművészeti Társulat díját, 1912. pedig az állami tájrajzdíjat. O. elnöke volt a Magyar Rézkarcolóművészek Egyesületének, és mint rajztanár működött a budapesti Képzőművészeti Fősikolán, ahol grafikánk újabb fellendülésének legkiválóbb tényezője volt. Számos műve van a Szépműv. Múzeum grafikai gyűjteményében. A Műcsarnok 1929. emlékkiállítást rendezett műveiből.

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvétel
Postázás3100 HUF


Mások ezeket keresték még