Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Thorma Jánosné, Kiss Margit : Virágok vázában 1943


180.000 HUF 531.20 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2019. december 02.
Termékkód: 2227118
Megtekintések: 101
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

festmenyesek (221)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 09:07
Regisztráció: 2012. november 27.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:csendélet
Hordozó:papír
Kor:1900-1949
Szignó:szignózott
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

FKB280

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
-
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.

Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.

A kép mérete: 70 x 100
Készült: Pasztell, Papír
A kép Thorma Jánosné, Kiss Margit (1901, 1977, Eger, Nagybánya) alkotása.
Jelezve balra lent "Thormáné Kiss M. Nagybánya 1943"
A festmény jó állapotban van.  Keret: Ép

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Festő. Thorma János hitvese. A nagyenyedi tanítóképzőt elvégezte, 1924-ben Nagybányára ment. Itt kezdett rajzolgatni, majd Thorma Jánostól tanult festeni a nagybányai festőiskolában. 1929-ben házasságot kötött mesterével, akihez rokoni szálak fűzték. Mikor feleségül ment hozzá (a 31 éves korkülönbség ellenére) a már ősz hajú mester közel járt a hatvanhoz. 1926-44 között megszakítás nélkül a festőkolónián tevékenykedett. Több nagybányai, erdélyi és budapesti kiállításon szerepelt naturalisztikus jellegű alkotásaival. 1927-ben, 1928-ban, 1932-ben, 1936-ban, 1937-ben vett részt nagybányai koll. kiállításokon. Rajztudása jobb volt, mint színérzéke, ezért fordult pályája kezdetén az alakos ábrázolás felé (Golgota, Utolsó vacsora, Aratók, Festőnő, stb.). Tájképeiben már több volt a felületesség, az utánérzés. Természetes, hogy Thorma közelében tanítómesterének stílusa, modora érződött munkáin. Eleinte teljesen mestere hatása alá került. Tehetségesen utánozta őt. A pasztellfestésben ért el méltathatóbb eredményeket, olajfestményei nehézkesebbek. Az utolsó időkben fokozottabban a portréra vetette magát, mely területen nyilvános eredményeket is elért. Nemcsak hatott rá Thorma, hanem férje munkáit később bravúrosan utánozni is tudta. Thorma kolóniabeli műtermében lakott mindvégig. A II. Világháború után egyre kevesebbet alkotott, kényszerképzetektől gyötörve, zavarodott elmével halt meg. 1941-ben egy nagybányai kollektív kiállítás alkalmával Szent István-díjjal jutalmazták. Alkotásai helyet kaptak több erdélyi és magyarországi közgyűjteményben, valamint jelentős hazai és külföldi magángyűjteményekben. (RI-NF ú.k., NF, Dr. Szabó Ákos)

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Festő. Thorma János hitvese. A nagyenyedi tanítóképzőt elvégezve, 1924-ben Nagybányára ment. Itt kezdett rajzolgatni, majd Thorma Jánostól tanult festeni a nagybányai festőiskolában. 1929-ben házasságot kötött mesterével. 1926-44 k. megszakítás nélkül a festőkolónián tevékenykedett. Számos nagybányai, erdélyi és budapesti kiállításon vett részt naturalisztikus modorú munkáival. 1927-ben, 1928-ban, 1929-ben, 1932-ben, 1936-ban, 1937-ben vett részt nagybányai koll. kiállításokon. Pályája kezdetén az alakos ábrázolás felé fordult (Golgota, Utolsó vacsora, Arató, Festőnő, stb.). Tájképeiben már több volt a felületesség, az utánérzés. Természetes, hogy Thorma közelében tanítómesterének stílusa, modora érződött munkáin. Eleinte teljesen mestere hatása alá került. Tehetségesen utánozta őt. A pasztellfestésben ért el méltathatóbb eredményeket, olajképei nehézkesebbek. Az utolsó időkben fokozottabban az arcképre vetette magát, mely területen nyilvános eredményeket is ért el. 1941-ben, egy nagybányai koll. kiállítás alkalmával Szent István-díjjal jutalmazták. (RI-NF ú.k., NF)

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel
PayPal   PayPal

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest
Postázás5000 HUF


Mások ezeket keresték