Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Pierre Székely (Székely Péter): Kőcirkusz 12 darabos sorozat


180.000 HUF 613.05 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. július 31.
Termékkód: 3091182
Megtekintések: 38
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 1 ajánlat
Eladó adatai

bartaloci (69)    
BUDAPEST

Válaszadás: 75%-ban, 6 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 20:22
Regisztráció: 2015. július 09.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:absztrakt
Hordozó:papír
Stílus:modern
Kor:1970-1989
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Székely Pierre (André Malraux), "Kőcirkusz" 70x50cm-es, 12 darabos kőnyomat sorozata, igazi gyűjtői csemege, kiváltképp, ha valaki szereti a cirkusz világát.

Magyar származású, Franciaországban élő szobrász. Pályája elején Orbán Dezsőtől és Dallos Hannától tanulta a szobrászatot. 1946-ban Párizsba települt, ahol 1953-ban felállították első monumentális absztrakt szobrát.

Első franciaországi korszakában - a kőfaragás mellett - kipróbálta magát az asszamblázs műfajában, de ezeket 1955-ben megsemmisítette. Az ötvenes évektől figyelme egyre inkább az építészeti megbízások felé fordult, és megalkotta a ház, mint lakható szobor koncepcióját. Ezzel párhuzamosan pedig kikísérletezte a vasvázra fröccsentett beton technológiáját. Építészeti léptékű gondolkodása érvényre jut monumentális tájszobraiban is, melyeket előszeretettel komponált szabadtéri szoborkertekbe. Munkáit időtlen jeleknek tekintette, nem kívánt általuk figuratív és nonfiguratív, hagyományos és korszerű művészet dilemmájában állást foglalni.

Monumentális szobrait és kisplasztikáit egyaránt a színesség és a montázsszerű szerkesztés iránti vonzódás jellemezte. Érmészettel és grafikával is foglalkozott. A '60-as évek második felében bretagne-i gránitbányákban dolgozott, ahol kifejlesztette a 3000 °C fölötti hőmérsékletű "lángfaragás" technikáját.

 A '80-as évektől egyre több időt töltött Japánban, ahol egyrészt a távol-keleti filozófiák, az ősi japán kultúra hatásai, másrészt a nagyipari technológia lehetőségei inspirálták művészetét. 1983-ban Budapesten, a Nagyvárad téren állították fel a Béke emlékművét, 1991-ben Kőkert címmel Pécsett, majd 1993-ban a japán Sekigaharában nyílt szabadtéri múzeuma.

Felhasznált szakirodalom: Székely Péter. Szócikk. Artportal (Várkonyi György + Magyar képzőművészek Franciaországban)

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest IX.
Postázás2500 HUF
Külföldi szállítás
Bárhova5000 HUF


Mások ezeket keresték