Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Árpád és a vezérek Antik, hatalmas, ritka kőnyomat, kromolitográfia Feszty Árpád Neogrády Antal


65.000 HUF 199.21 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. december 07.
Termékkód: 3284552
Megtekintések: 487
Megfigyelők: 3
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai
 

Minervaantikvar56 (102)  
BUDAPEST

Válaszadás: 100%-ban, 39 perc alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 10:33
Regisztráció: 2019. október 02.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:történelmi
Hordozó:karton
Kor:1900-1949
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Hatalmas , nagyon ritka többszínű kőnyomat, kromolitográfia 1910- ből!

Árpád és a vezérek , Feszty Árpád A magyarok bejövetele c. körképe után, annak egy részletéről festette a kor egyik ismert és keresett festője, Neogrády Antal. A kép kőnyomatként való sokszorosítását a híres Könyves Kálmán Műkiadó Rt. végezte. A Könyves Kálmán Rt, ill. Szalon nagy szerepet játszott a korabeli kulturális életben, a Szalon a huszas évek közepéig igen kedvelt és nagy tömegeket vonzó kiállításokat szervezett a magyar és esetenként külföldi kortárs művészeknek. Aukciókat bonyolított, katalógusokat és a művekről igényes reprodukciókat készített eleinte kőnyomat, később olajnyomat formában. A kőnyomat gyakorlatilag a 19. sz. végére kiment a divatból, mert az előállitása igen hosszadalmas és nagy pontosságot, odafigyelést igénylő bonyolult nyomdatechnikai művelet volt. Ennek okán a színes litográfia mindig is igen drága volt. A század elején még egy ideig használták reprodukciók, plakátok nyomtatására.

A litográfia a korának megfelelő, de a képeken is látható IGEN SZÉP állapotban van. NEM foltos, NEM gyűrött, a képeken látható "ráncok, törésnyomok" csak a rajta lévő celofánfólia tükröződései, gyűrődései!

Az eredeti kasírozással, hátán a Könyves Kálmán Rt. vignettájával, és az akkori tulajdonos grafittal írt feljegyzése a vásárlás dátumával ill. a vételár feltüntetésével. :-)

A kitűnő állapot miatt ajándéknak is kiváló!

Egy hozzá illő keretben egy szép lakás, könyvtárszoba, iroda stb méltó dísze lehet.

A kép méretei:

Teljes méret: 98 x 59 cm

A lito: 84,5 x 43 cm

Személyesen megtekinthető és átvehető a II. kerületben főútvonalnál lévő üzletünkben, vagy postázni tudom. Sajnos automata a mérete miatt kizárt.

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest II.
Postázás1800 HUF


Mások ezeket keresték még