FK/131 - Prihoda István – Lány ünneplőben /színezett rézkarc/


17.000 HUF 46.17 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. október 29.
Termékkód: 3946545
Megtekintések: 110
Megfigyelők: 2
Eladó adatai

Hellboy1 (1421)  
Békés megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 94%-ban3 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 19:15
Regisztráció: 2019. augusztus 03.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:portré
Hordozó:papír
Kor:1900-1949
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiség:eredeti
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Eladásra kínálom Prihoda István (1891-1965) Lány ünneplőben című színezett rézkarcát, amely nagyon szép állapotban van. A művészre jellemző szín és formavilág, a részletezettség jellemzi ezt a munkáját is. Nem is túl gyakori szerintem, legalább is a keresők nem dobják fel.

A rézkarc az 1920-as, 30-as évek környékén készülhetett. Szép, a képhez illő, matt aranyozású blondel keretben van, üveg mögött. A kép azonnal falra akasztható állapotban van. Szignó a rézkarc alján jobbra.

Téma: életkép

Technika: színezett rézkarc

Hordozó: papír

Kora: 1920-1930.

Szignó: van (jobbra lent)

Keret: matt aranyozású, blondelkeret

Méret: 21,5 x 17 cm (keret nélkül), 34 x 27,5 cm (kerettel)

Állapot: korának megfelelő, falra akasztható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Amennyiben komolyan érdekli az alkotás, kérem bátran tegyen ajánlatot!

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Néhány gondolat a művészről:

Prihoda István (ismert még Azary-Prihoda István néven; Kolozsvár, 1891. november 15. – Budapest, 1965. november 22.) magyar rézkarcoló, grafikus, festőművész, olimpikon sportlövő. Középiskoláit és a Képzőművészeti Akadémiát Budapesten végezte el. Tanulmányai után a Műcsarnok állandó kiállítója lett. Rézkarcaival tűnt ki elsősorban, ezért három ízben nyert állami grafikai díjat 1911-1914 között a Magyar Grafikusok Egyesületétől. Becsülték hideg tűvel készített aktjait, figurális alkotásait (pl. "Diana és Venus" című lapok). A San Franciscó-i Panama-Pacific nemzetközi kiállításon éremkitüntetést kapott. Az első világháború alatt harctéri szolgálatot teljesített, orosz fogságba került, de a februári forradalom alatt sikerült hazaszöknie. 1926-ban elnyerte a Szinyei Merse Pál Társaság grafikai díját. Az 1920-as években, Frenkel József műkereskedő megrendelésére kortárs művészek festményeiről rézkarcokat készített. Ezeket a képeket az eredeti festmény művészei szignózták vagy írták alá. Ezek a rézkarcai széles körben ismertek voltak. Érdekesség, hogy 1925 júliusában a rendőrség kivonult Fränkel Ernő műkereskedő boltja elé és felszólította a tulajdonost, hogy Iványi Grünwald Béla, Vaszary János és Prihoda István aktképeiről készült rézkarcokat haladéktalanul vegye le a kirakatból. Részt vett az Ernst Lajos és Lázár Béla rendezte XIX. csoportkiállításon 1922-ben, ahol Magyar Mannheimer Gusztáv, Koszta József és mások műveit is kiállították. Több politikai (pl. Pártkönyvek a házfelügyelőnél! vagy pl. Ne csüggedjetek! Magyarország nem volt, hanem lesz! Magyar Királyság Pártja vagy pl. Népszövetségi kölcsön a magyar jövő: magyarországi jegyzés: aug. 1-9.) vagy figyelemfelhívó (Könyvek a házfelügyelőnél! vagy pl. Philips rádió) grafikai lap elkészítője volt . Az 1930-as évektől a Képzőművészeti Főiskola grafikai tanszékének vezetőjeként működött.

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyula
Egyéb2000 - 3000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még