SEGESDI BORI : GYÖNYÖRŰ VÁZA, SZETT 4 db.


22.900 HUF 61.67 USD

Személyes átvétel
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 25.
Termékkód: 2929098
Megtekintések: 90
Megfigyelők: 3
Eladó adatai

peperesznye (314)   
BUDAPEST

Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 13.
Regisztráció: 2011. július 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Készítő, márka:egyéb magyar kerámia
Terméktípus:váza

Meseszép irizáló SEGESDI BORI kerámia művész munkái.Mindegyik darab jelzett.

4 db ból álló szett.

-váza:24 cm

- váza: 15 cm

- ékszertartó

- tojás


1962-ben, Budapesten művészcsaládban születtem, apám Segesdi György szobrászművész, anyám Jakab Bori iparművész, keramikus. A Berzsenyi Dániel gimnáziumban érettségiztem 1980-ban. Utána két évig kerámiakészítő szakiskolába jártam, ahol a gyakorlati időt az Aquincumi Porcelángyárban töltöttem. A porcelánnal, mint nyersanyaggal a gyárban ismerkedtem meg és sz- erettem bele. Mindig izgatott, hogy meddig lehet tágítani a dekorá- lás kereteit. Kezdetben próbálkoztam agyaggal keverni és színtestek- kel dekorálni színes máz helyett. Megfogott a porcelán finomsága kezelhetősége, korongozhatósága. Technikai lehetőségei határtalan in- spirációt jelentenek számomra. Három évtizedes tapasztalatom alapján a kezeim közül kikerülő tárgyak a klasszikus közép-európai, polgári tárgykultúrába ágyazódnak bele, igyekszem funkcióval rendelkező tetszetős és a mai, illetve klasszikus berendezésű lakásokba is illeszkedő tárgyakat létrehozni. Mióta lehetőségem nyílt az önálló munkára, kipróbáltam a rátétes, csorgatásos, kivágásos technikákat és nagy élvezettel használtam a csipkék, kézimunkák adta dekorálási lehetőségeket. Máz feletti fes- téshez lüsztereket használok, az árnyalatokat magam keverem, számos egyéni technikát dolgoztam ki. Szívesen használom az aranyat, platinát. Már több mint húsz éve szállítok magángalériákba és a Képcsarnok boltjaiba. Évtizedes tapasztalatom alapján a kezeim közül kikerülő tár- gyak a klasszikus közép-európai polgári tárgykultúrába ágyazódnak bele. Másfél éve a Mednyánszky Galériába dolgozom galériavezetőként, felhasználva gyakorlati ismereteimet és tapasztalataimat a műkereskedelem és a magyar képző és iparművészet támogatásában.

Kiállításaim, díjak : 1979. Debrecenben Édesanyámmal 1980 Szeged 1988 Derkovics Terem, Rosenthal Studio 1989 Kiskunhalas 1991 Wiener Neustadt Fiatal Iparművészek Stúdiójával 1998 Hatvan Morvay Galéria 2004. Debrecen 2005. Scherding 2006. Nagykanizsa 2000.-ben a Genius kiállításon díjat és elismerő oklevelet kaptam.

Segesdi Bori keramikus:

Fizetési opciók

Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest

Mások ezeket keresték még