Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

1D257 Kun Éva nagyméretű jelzett Szent László kerámia falitál 28 cm


28.000 HUF 90.46 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2021. február 23.
Termékkód: 3473507
Megtekintések: 48
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

regitargyaim (2924)    
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.67%
Utolsó belépés: Ma, 15:55
Regisztráció: 2012. november 27.
Készítő, márka:egyéb magyar kerámia
Terméktípus:falidísz

Nagy méretű, jelzett, akasztási lehetőséggel rendelkező kerámia fali tál. Rajta Szent László magyar király karcolt és kézzel festett lovas alakja. Felirat: A GYALOGSÁG VÉDŐSZENTJE SZENT LÁSZLÓ Alján karcolt jelzés: KUN É

Szélesség: 28 cm
Súly: 0.875 kg
I. Szent László

A gyalogság védőszentje, I. László (1040-95) volt az a személyiség, akit Európa csak úgy ismert, hogy "elegantissimus rex”, azaz a lovagkirály. Mint uralkodót (1077-95), a pápa is elismerte. Munkálkodása során ő fejezte be azt a hatalmas művet, amelynek alapjait még annak idején I. (Szent) István rakott le.

Olyan korban viselte a koronát, amikor a királyi hatalom - az egyház tekintélye, a hatalmi acsarkodások miatt - jelentősen meggyengült. Regnálása idején helyreállította a közbiztonságot, a trónharcokban meggyengült vagyonbiztonságot és újabb területekkel gyarapította az országot. Mindezt a külpolitikai, a diplomáciai lehetőségek vékony mezsgyéjén mesteri módon egyensúlyozva, ellenségein, a besenyőkön, kunokon fényes győzelmet aratva valósította meg. Uralkodása során külpolitikai törekvéseit mindvégig a belső építőmunka erősítésére alapozta.

1192-ben III. Béla királyunk avatta a lovagkirályt szentté. Szent László leveleiben katonai győzelmei, erényei forrásáról a következő vallomást tette: "...hiszek abban, hogy szent férfiak imái segítették győzelemre gyenge karomat a pogányok elleni küzdelemben.”

A történetírás és a személye köré szövődött legendák egyaránt arról szólnak, hogy I. (Szent) László a katonai erények, a lovagiasság és vitézség, a leleményesség, a határozott célratörés és a győzni akarás megtestesítője, a "katonanép” példaképe volt, maradt napjainkra is. Ez adhat magyarázatot arra, hogy miért ajánlotta magát a mai magyar gyalogság, a lövészkatonaság ennek a nagy formátumú királynak, államférfinak, hadvezérnek az oltalmába.

Tiszteletére a MH 25. Klapka György Lövészdandár évek óta egy teljesítménytúrával emlékezik meg. 2010. évtől a rendezésbe bevonásra került a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület is és azóta szélesebb kőrben terepfutóversenyek és családi túrák is megrendezésre kerülnek.

Forrás: https://ttt-tata.hu/Rendezv/SzentLaszlo/index.html

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel
PayPal   PayPal

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest
Postázás1750 HUF


Mások ezeket keresték még