Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés
Ez a termék elkelt. Hasonló tétel kereséséhez használja a keresőt vagy tekintse meg a kapcsolódó hirdetéseket.

Nagy Képes Világtörténet! I-XII. Teljes - gyűjtői!


80.000 HUF 295.64 USD
Eladás ideje: 2018. 03. 21. 11:06

Termék információk
Feltöltés ideje: 2018. január 31.
Termékkód: 1879823
Megtekintések: 716
Megfigyelők: 14
Eladó adatai
 

vaticana (142)  
Somogy megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2018. május 19.
Regisztráció: 2010. november 19.
Termék leírásaSzállítási és fizetési információk

Most vegye meg, leáraztam!!!Eladom szép állapotban lévő Nagy Képes Világtörténet című értékes könyvsorozatomat. A könyv máig érvényes, hihetetlen tudásanyagot tartalmaz, korának leghíresebb szerzőitől. Sosem volt restaurálva, nem szakadt, enyhe kopások a gerincen, itt-ott halvány foxing, a színes és egyéb mellékletei, védőhártyái is megvannak. Egyetlen gazdája volt a századfordulón, egy neves budai polgárkisasszony - töltőtollas aprócska névbeírása a címlapokon.  A könyvről ezt érdemes tudni.

1898 és 1905 között jelent meg a teljes sorozat, a kötetek aranyozott félbőr kötésben, szélesség: 15.50 cm, magasság: 23.50 cm. Az összsúly: 18.00 kg.

A vállalkozás méreteire jellemző, hogy a híres Franklinnak a másik nagy kiadóval, a Révai Testvérekkel kellett társulnia hozzá. Marczali Henriket bízták meg a munkával, akinek külföldi tájékozottsága, szakirodalom-ismerete s nem utolsósorban nyelvtudása (latinul, görögül, angolul, németül, franciául és olaszul is tudott) lehetővé tette, hogy a kortárs francia, angol, s német kollégák színvonalán dolgozhatott. Mindezek után természetes, hogy a teljes 12 kötetes sorozat szerkesztése mellett vállalkozott arra is, hogy maga írja meg az utolsó hat kötetet.

A Nagy Képes Világtörténet rekordidő alatt készült el (1898 és 1905 között jelent meg a teljes sorozat), s olyan ismert tudósok vettek részt a munkában, mint pl. a megyetörténeti sorozatáról híres Borovszky Samu, vagy a világhírű iszlámkutató Goldziher Ignác. Bár a korabeli könyvkiadás minden attrakcióját felvonultató tucatnyi kötet a polgári nagyközönséget megcélzó népszerű szakmunkának készült, utólag kiderült, hogy történettudományi szempontból is klasszikust sikerült létrehozni. A könyv nem csupán szemléletében volt korszerű, hanem nagyszerűvé és máig kikerülhetetlen kézikönyvvé teszi a hatalmas anyag, amit feldolgoz. Különösen izgalmassá teszi a kézikönyvet, hogy a magyar történelmet is beágyazták a szerzők, mégpedig addig szinte sehol nem látott szinkronitásba az európai eseményekkel.

A csaknem 8.000 oldalas munka kb. 2.000 szöveg közti ábrát, metszetet tartalmaz, mintegy 500 egész oldalas és 250 több oldalas műmelléklettel együtt. Ehhez jön még a több tucat színes melléklet és jó minőségű színes térképvázlat. Különösen izgalmas, hogy igen sok történeti forrás hasonmása is bekerült az anyagba, így „kézbe vehetünk” pl. egy-egy Napóleon-levelet, egy múlt századi újság vezércikkét vagy akár egy korabeli röplapot.

Tekintse meg többi termélemet is!!!


Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási információk

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvétel  ·Kaposvár
Postázás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Postázási díjak

Magyarország5000 HUF


Google+