Czingráber János A Nemesgulácsi Badacsony Termelőszövetkezet története Antikvár könyv


1.500 HUF 4.34 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2022. december 10.
Termékkód: 1735785
Megtekintések: 105
Megfigyelők: 3
Ajánlatok: 2 ajánlat
Eladó adatai

szanorka (647)    
BUDAPEST

Válaszadás: 50%-ban68 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2023. május 27.
Regisztráció: 2016. június 16.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

SZERZŐ Czingráber János

Badacsony Mg. Tsz. (Veszprém) , 1987
Fűzött papírkötés , 203 oldal

'Czingráber János: A Nemesgulácsi Badacsony Termelőszövetkezet története' összes példány

Nyelv:Magyar

Méret:20 cm x 14 cm

ISBN:963-7651-53-5

Megjegyzés:Fekete-fehér fotókkal.


ELŐSZÓ

Könyv formájában tsz-történetet feldolgozó írásművet tart kezében az Olvasó. Efféle munkáknak szinte kötelező tartozéka - kelléke egy előszó vagy bevezető. Munkakörömből adódóan gyakorta ér megtiszteltetés, hogy felkérnek az előbbi megírására. Csak pár sorról van szó - mondják, nem okozhat mindez megterhelést. Valóban, gyakorta így van, illetve így is felfogható a dolog. Hisz' lehet előszót jelentőssé tenni nem megírással, csak aláírással, vagy írni valamit a mű elolvasása nélkül, úgy általánosságban, az udvarias, dicsérő, elismerő formaságok és szófordulatok szintjén. Egyik megoldás sem kenyerem. A műben nagy munka fekszik, az alkotó a magyar gazdaságtörténelem egy jelentős szakaszát mutatja be egy földrajzi kis térségre vetítve, amelyet ma a nemesgulácsi székhelyű Badacsony Tsz fog egybe. A könyv írója és a történelemformáló közösség iránti tisztelet és megbecsülés arra indított, hogy gondosabban megismerkedjek a mű tartalmával, s elmondhatom - leírhatom, az olvasás szinte magával ragadott. A ráfordított idő nem bizonyult elfecséreltnek, korunk időhiányos hajszoltságában sem. Mint kortárs megélő, sőt itt-ott, ahogy az élet hozta, a nagy átalakulásban kisebb szerepet is vállaló személy, magam is állíthatom, hogy ,,a tsz-mozgalom sorsát az egyszerű emberek szorgalma, összefogása, hite döntötte el", mégpedig vállalható, maradandó módon. A maradandóság mindig kettős tartalmú, magába foglalja a megalapozottságot és a fejlődőképességet. Ebben a könyvben hiteles módon találkozhatunk mindkét tényezővel, nem kell kitalációkhoz folyamodni, képzelt beszélgetésekkel, kigondolt háttéranyagokkal operálni, a történéseket valamiféle határozatokból levezetni, elég csak átolvasni azt a jegyzőkönyvrészletet, amit az olvasó beljebb lapozva megtalál és az író úgy vezet be, hogy ,,a jegyzőkönyv kisebb nyelvi pongyolaságait, fogalmazási ügyetlenségeit eredeti formájukban hagytuk meg.

A terméket személyesen Budapest Stadionoknál lehet átvenni. A terméket futárral illetve postával elküldöm. Fizetés személyesen, banki utalás, vagy postai csekk. Csomagolás minden esetben buborékos fóliába és kartondobozba történik.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest VIII.
Postázás1525 HUF


Mások ezeket keresték még